Ένα εργαστήριο στην κινεζική πόλη Γουχάν, «σπάει» τη σιωπή του και αρνείται τις κατηγορίες ότι ο κορονοϊός προήλθε από εκεί.

Ο Γιουάν Ζιμίνγκ, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου ιολογίας της Γουχάν, την κινέζικη πόλη όπου εκδηλώθηκε ο κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου, δήλωσε στον Κινέζικο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CGTN, ότι αυτή ήταν μια «θεωρία συνωμοσίας» που έχει σχεδιαστεί για να «μπερδεύει» τους ανθρώπους.Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος από το ινστιτούτο μίλησε δημόσια.

«Ως άνθρωποι που διεξάγουν ιογενή μελέτη, γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι είδους έρευνα διεξάγεται στο ινστιτούτο και πώς το ινστιτούτο διαχειρίζεται τους ιούς όσο και δείγματα.

Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, δεν υπάρχει τρόπος να προέλθει αυτός ο ιός από εμάς», υποστήριξε ο Γιουάν, ειδικός μικροβιολογίας και βιοτεχνολογίας που έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε εργαστήρια σε Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ.Ο Γιουάν είπε ότι αντιλαμβάνεται γιατί μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να συνδέσουν το ξέσπασμα της πανδημίας με το εργαστήριο στο οποίο εργάζεται, ακριβώς επειδή βρίσκεται στη Γουχάν, αλλά επισημαίνει πως είναι λάθος να υπάρξει σκόπιμη παραπλάνηση των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει παγκοσμίως από κορονοϊό.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here