Φόβοι για κύμα εξεγέρσεων σε καταυλισμούς αλλοδαπών, όχι μόνο στα νησιά αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα, και μάλιστα ακόμη και στο Σχιστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία, φέρεται να εξετάζει την ενεργοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές εξεγέρσεις σε καταυλισμούς παραμονής παράνομων μεταναστών.​Κατά βάση το σχέδιο, το οποίο εξετάστηκε, αφορούσε τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι σε περίπτωση εξέγερσης στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, που είναι το κοντινότερο στην Αττική και φιλοξενεί εκατοντάδες αλλοδαπούς.

Στο σχέδιο αυτό προβλέπεται αναλυτικά το τι πρέπει να κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι σε περίπτωση εξέγερσης. Συγκεκριμένα ορίζει:Πού πρέπει να τοποθετηθούν οι διμοιρίες για να κλείσουν τον δρόμο όσων φύγουν από τη δομή (π.χ στη λεωφόρο Σχιστού, στην Καβάλας, στο Χαϊδάρι).
Τις εντολές που πρέπει να ακολουθήσουν οι αστυνομικοί για να μην φτάσουν, όσοι φύγουν από τη δομή στην Αθήνα.
Το πώς θα πρέπει να φύγουν την ώρα της εξέγερσης από το Σχιστό οικογένειες, έτσι ώστε να προστατευτούν γυναίκες και παιδιά.
Ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονηθεί και θα πρέπει να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε καταυλισμό αλλοδαπών της χώρας.Loading...