Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία «Genesis» η οποία την Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με το meteo αναμένεται να είναι κατηγορίας 4 .

(Πολύ σημαντική) όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI), όπως φαίνεται και στην πρόγνωση σε πραγματικό χρόνο της πορείας της κακοκαιρίας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Παρασκευή αναμένονται στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σήμερα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι. Κατά τη διάρκεια τη νύχτας της Παρασκευής 10/06 προς Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στη στις παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στο Βόρειο Αιγαίο, στα δυτικά της Πελοποννήσου και στο Νότιο Ιόνιο.

Λόγω των ισχυρών κατά τόπους φαινομένων που θα προκαλέσουν ενδεχομένως πλημυρικά φαινόμενα, των ισχυρών ριπαίων ανέμων στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων και των κεραυνών, συνιστάται προσοχή τόσο στις μετακινήσεις όσο και στις υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες.

Κακοκαιρία «Genesis». Ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές

Η Πολιτική Προστασία, ήδη, από χθες Πέμπτη άρχισε την αποστολή μηνυμάτων 112 στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα, τα οποία θα έχουν ισχύ για 24 ώρες.

Με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή, οπότε το βαρομετρικό χαμηλό θα μετακινηθεί προς την Τουρκία. Όμως η αστάθεια του καιρού θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here