Ο καθηγητής Ιατρικής Ν. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ100,3 και τον Νίκο Στραβελάκη αναφέρθηκε στα 3 κρούσματα κορωνοϊού της Αττικής που είναι άγνωστο το πώς μολύνθηκαν.

Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει ένα από αυτά τα κρούσματα χειρίστηκε ο ίδιος προχθές το Σάββατο (7/3) και «το περιστατικό αυτό νοσηλεύεται σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής με κορωνοϊό διαπιστωμέν.

Και εξήγησε πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ταξιδέψει πουθενά, δεν έχει έρθει σε επαφή ποτέ ούτε με κρούσμα, ούτε με επαφή κρούσματος άρα από τα μέλη ιχνηλάτησης που έγιναν δεν βρέθηκε καμία πηγή μόλυνσης από κορωνοϊο. Πρόκειται για έναν άνδρα 67 ετών».Ο κ. Σύψας επισήμανε πως ο ασθενής βρέθηκε θετικός στην τρίτη επίσκεψη του στο σύστημα υγείας καθώς δεν είχε κανένα παράγοντα κινδύνου. Ωστόσο «είχε αλλάξει ο ορισμός του ΕΟΔΥ και πλέον ελέγχονται και τα περιστατικά με πνευμονία και ας μην έχουν ιστορικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι επιβεβαιώνει πως έγιναν ιατρικές επισκέψεις και είχε επαφές χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ενώ νοσούσε και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πρόκειται για κορωνοϊό όπως συνέβη και με τον 66χρονο που είχε πάει στους Αγίους τόπους και εν αγνοία του διέσπειρε επι μέρες τον ιό.

«Ο ιός ακολουθεί την πορεία που ακολουθεί στις Ευρωπαικές χώρες. Αυτή είναι η ισχυρότατη απόδειξη ότι έχουμε διασπορά του ιού στην ΑθήναΠαράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν άλλα 2 κρούσματα που τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης δεν απέδωσαν τίποτα, «που σημαίνει πως είναι οι λεγόμενες κρυψιγενείς μολύνσεις, δεν ξέρουμε από πού ακριβώς προκλήθηκαν.

Ένας από αυτούς είναι μια γυναίκα», διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν 3 πιθανές περιπτώσεις διασποράς του ιου στην κοινότητα της Αθήνας γιατί δεν μπορούσε να προβλεφθεί το ιστορικό των ασθενών και δεν είχαν κανέναν παράγοντα κινδύνου.

«Η επιδημία επεκτείνεται όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη, είναι απολύτως αναμενόμενο και για τον λόγο αυτό η Πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές ετοιμάζονται για να υποδεχτούν αυτή την επιδημία ώστε να την αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές ζημιές» προσθέτει.

Καταλήγοντας, συμβουλεύει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και οι επαφές με όσους είναι άρρωστοι και συνιστά υπευθυνότητα των πολιτών σε αυτό.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here