Αρχική » Κορονοϊός: Σε αυστηρό lockown το Λονδίνο – Συναγερμός για νέα επιθετική “μετάλλαξη” του ιού

Κορονοϊός: Σε αυστηρό lockown το Λονδίνο – Συναγερμός για νέα επιθετική “μετάλλαξη” του ιού

από admin
Κορονοϊός: Σε αυστηρό lockown το Λονδίνο - Συναγερμός για νέα επιθετική "μετάλλαξη" του ιού

Υπό το φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού ειδικά σε μια περίοδο που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στη Βρετανία, το Λονδίνο μπαίνει σε αυστηρό lockown λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται πληροφορίες από βουλευτές, η πρωτεύουσα της Αγγλίας μπαίνει πλέον στην τρίτη και πιο αυστηρή βαθμίδα των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν τις αμέσως επόμενες ώρες από τον Βρετανό υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ.


Το νέο lockdown στο Λονδίνο αναμένεται να ισχύσει από την Τετάρτη και θα προβλέπει κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης, ακόμα και των παμπ. Τα μαγαζιά που θα κλείσουν θα μπορούν να εξυπηρετούν μόνο με delivery και take away.

Κλειστοί αναμένεται να είναι και όλοι οι χώροι αναψυχής ενώ οι μετακινήσεις από το Λονδίνο σε περιοχές με πιο ήπια μέτρα θα γίνεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Τα μέτρα σύμφωνα με το BBC θα επανεξεταστούν στις 23 Δεκεμβρίου. Το Λονδίνο μέχρι στιγμής βρίσκεται στη βαθμίδα δύο των μέτρων.


Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού φοβίζει για έξαρση κρουσμάτων

Μιλώντας σε βουλευτές, ο Ματ Χάνκοκ μίλησε για μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίσθηκε τις τελευταίες ημέρες και η οποία πιθανότατα συνδέεται με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι τουλάχιστον 50 διαφορετικές τοπικές αρχές στην Αγγλία έχουν καταγράψει κρούσματα Covid που οφείλονται στη νέα μετάλλαξη.

Ήδη, έχει ειδοποιηθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και έχουν ξεκινήσει λεπτομερείς μελέτες.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards