Αρχική » Lockdown : Νέα μέτρα – Οι περιοχές που μπαίνουν σε βαθύ «κόκκινο» και σκληρό lockdown

Lockdown : Νέα μέτρα – Οι περιοχές που μπαίνουν σε βαθύ «κόκκινο» και σκληρό lockdown

από admin
Lockdown : Νέα μέτρα - Οι περιοχές που μπαίνουν σε βαθύ «κόκκινο» και σκληρό lockdown

Lockdown – Νέα μέτρα: Μέχρι τις 19:00 η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο και μετακινήσεις σε ακτίνα 2 χλμ.

Αλλαγές στα μέτρα που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο το lockdown για Αθηνα, Θεσσαλονίκη και “κόκκινες” περιοχές, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τι θα ισχύει για τα ψώνια και τις μετακινήσεις.Παρά την υποστήριξη από αρκετά μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τελικά φαίνεται ότι δεν πέρασε η πρόταση για εισήγηση ενός καθολικού lockdown ως δραστικό μέσο περιορισμού της διασπορά κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να αφορά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 19:00 τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όσες “κόκκινες” περιοχές έχει επιβληθεί ή θα επιβληθεί, ενώ παράλληλα οι δυνατότητες μετακίνησης με βάση τα διάφορα sms παραμένουν, αλλά σε ακτίνα 2 χλμ για ψώνια και περιπάτους.Μετακινήσεις και SMS
Ειδικότερα αν κάποιος λοιπόν θα πρέπει να μετακινηθεί είτε για ψώνια ήτοι για είδη διατροφής με sms 2, είτε για περίπατο με sms 6, δεν θα πρέπει να μετακινείται από την οικεία του πάνω από 2 χλμ. Το ίδιο ισχύει και για επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ πιθανότατα από αύριο το πρωί, με την Κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι μέσα στις επόμενες 12-14 ημέρες, θα δει την αναχαίτιση της επιδημίας και την μείωση των κρουσμάτων, ώστε να καταφέρει ένα έστω δειλό άνοιγμα της αγοράς μετά την Καθαρή Δευτέρα. Κλειδί βέβαια είναι η αποσυμπίεση στο ΕΣΥ.Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ήταν για μια ακόμη φορά μαραθώνια, διαρκεί ήδη 6 ώρες, καθώς υπήρξε σίγουρα έντονη συζήτηση σχετικά με την πρόταση για ένα αυστηρότερο και Πανελλαδικό lockdown. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Επίσης στις 18:00 απόψε, εκτός απροόπτου καθώς μπορεί να μετακινηθεί και λίγο αργότερα η ενημέρωση, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει μέτρα για το ΕΣΥ και το τρόπο αντιμετώπισης του κύματος της πανδημίας στην Αττική. Μαζί του θα είναι και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς που θα αναφερθεί στα μέτρα.

Οι περιοχές που μπαίνουν σε βαθύ «κόκκινο» και σκληρό lockdown

«Κοκκινίζει» ξανά ο επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, με νέες περιοχές να εισέρχονται σε βαθύ «κόκκινο» και σε σκληρό lockdown.

Αυτές οι περιοχές είναι οι εξής:

Θεσσαλονίκη,
Λάρισα,
Ηράκλειο Κρήτης,
Αρκαδία,
Φθιώτιδα,
Λευκάδα,
Κορινθία,
Αργολίδα,
Βοιωτία,
Χίος,
Σάμος,
Θεσπρωτία,
ΑιτωλοακαρνανίαLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards