Στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» μίλησε ο Βαγγέλης Παπουτσιδάκης, αθλητίαρος που εργάζεται στη Βαρκελώνη, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην Ισπανία με τον κορωνοϊό. «Γιατρός πέθανε μέσα σε δώδεκα ώρες», ανέφερε.

Αργότερα στην συζήτηση παρενέβη ο αδερφός του από την Ελλάδα, επίσης γιατρός, ο οποίος δεν άντεξε, φοβούμενος μήπως χάσει και τον αδερφό του, και ξέσπασε σε κλάματα, με τον τηλεπαρουσιαστή να διακόπτει την σύνδεση, προκειμένου να μην τους φορτίσει περισσότερο.

«Ειδικότητες πια δεν υπάρχουν. Νιώθουμε ότι ζούμε σε συνθήκες πολέμου. Αυτό φαίνεται ότι θα κρατήσει για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα.Εγώ ασχολούμαι με τους πιο ελαφριά ασθενείς, και κάθε μέρα βλέπω ανθρώπους 30 με 50 ετών με πνευμονία, σοβαρή σε κάποιους εξ αυτών, να καταλήγουν στην εντατική διασωληνωμένοι», περιέγραψε ο κ. Παπουτσιδάκης.

«Η εντατική είναι γεμάτη, τα περιστατικά αυξάνονται κάθε μέρα. Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε τα περισσότερα περιστατικά, μετά από δύο εβδομάδες όσοι δεν πάνε καλά θα χρειαστούν εντατική θεραπεία και δεν θα έχουμε να τους δώσουμε ούτε αναπνευστήρα. Σήμερα πέθαναν οι πρώτοι δύο γιατροί», συμπλήρωσε.

«Τώρα πεθαίνουν πάρα πολλοί την ημέρα. Οι ηλικιωμένοι πια δεν έρχονται στο νοσοκομείο. Οι γηριατρικές κλινικές δεν τους φέρνουν καν.

Σήμερα είδα 32 άτομα σε ηλικίες 30 έως 50 και αρκετοί είναι αρκετά σοβαρά. Στην Ιταλία στην εντατική ήταν άνθρωποι άνω των 60.

Εδώ δεν ισχύει αυτό. Σήμερα πέθανε μία γιατρός που δεν είχε σχεδόν κανέναν σύμπτωμα. Πέθανε μέσα σε δώδεκα ώρες σπίτι της», επεσήμανε ο ίδιος.

«Προσπαθούμε να βοηθάμε όσο γίνεται περισσότερο. Αν τόσοι ασθενείς χρειάζονται νοσοκομείο δεν θα έχουμε που να τους βάλουμε.Ο δικός μου ρόλος είναι να αποφασίζω ποιος θα έρθει νοσοκομείο και ποιος θα περάσει την πνευμονία σπίτι του. Δεν είναι εύκολο», συνέχισε ο ίδιος, εμφανώς ταραγμένος.

«Έχουμε περιορισμένο αριθμό αναπνευστήρων. Έχουμε κανόνες ηθικές. Θεωρούμε ότι αν κάποιος μπορεί να ανανήψει είναι πιο πιθανό να του δώσουμε αναπνευστήρα», περιέγραψε ενώ επεσήμανε ότι «αν έρθει αυτό στην Ελλάδα θα χαθεί πάρα πολύς κόσμος».
Στη συζήτηση μπήκε και ο αδερφός του, Αντώνης Παπουτσιδάκης, επίσης γιατρός, ο οποίος ζει στην Κρήτη.

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Παπουτσιδάκης ανέφερε ότι «είναι η γιορτή του σήμερα. Βλέπουμε τι αγώνα δίνει και είναι μόνος του. Συνήθως είμαι σκληρός αλλά αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο».

Εγώ δεν είμαι νοσοκομειακός γιατρός, όμως η οικογένειά μου έχουμε τον αδερφό μας εκεί στη Βαρκελώνη και είμαστε όλοι φορτισμένοι», ανέφερε φανερά φορτισμένος.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here