Αρχική » Ποια στελέχη της Χρυσής Αυγής θα πάνε φυλακή: Ποινές έως και 15 χρόνια- Από τι θα κριθεί

Ποια στελέχη της Χρυσής Αυγής θα πάνε φυλακή: Ποινές έως και 15 χρόνια- Από τι θα κριθεί

από admin
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν από το Δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής.

Αυτο σημαίνει ότι αν δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τα στελέχη αυτά της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες η αναγγελίας της ποινής. Είναι προφανώς ότι διαφορετική ποινική μεταχείριση θα έχουν όσοι είχαν την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και διαφορετική όσοι απλώς συμμετείχαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή… και οι απλοί συμμέτοχοι.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών κρίθηκαν ένοχοι όλοι, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο Μιχαλολιάκος και έξι βουλευτές ένοχοι ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης – Κινδυνεύουν με ποινές έως και 15 χρόνων

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως και 15 χρόνων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη. Σε περίπτωση που αναγνωριστούν ελαφρυντικά οι καταδικασθέντες αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 2 έως 8 χρόνια.

Διαφορετική είναι η ποινή για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Όσα στελέχη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για την συγκεκριμένη κατηγορία, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια ενώ σε περίπτωση που τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό τότε αντιμετωπίζουν ποινή που κυμαίνεται από 1 έως 5 χρόνια.Για την τελική απόφαση των ποινών αναμένεται να περάσουν μέρες καθώς οι συνήγοροι των κατηγορούμενων αναμένεται να ζητήσουν ελαφρυντικά.

Οι δικαστές θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δοθούν ελαφρυντικά ενώ παράλληλα θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για τον αν και σε ποιοι από τους καταδικασθέντες θα πάρουν αναστολή στην εκτέλεση των ποινών, γεγονός που θα δείξει στο τέλος ποιοι εξ αυτών θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Οι ένοχοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το δικαστήριο ολοκλήρωσε πριν από λίγο την ανάγνωση της απόφασης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνεχίζει με τις υπόλοιπες υποθέσεις.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο, όπως εισάγεται, τον Γιώργο Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για συνέργεια, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή.

Κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σταύρος Σαντοριναίος.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards