Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής με την επικράτηση βορείου ρεύματος και κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας.

Πού θα δημιουργηθεί βαρομετρικό χαμηλό λόγω της σύγκρουσης ψυχρών και θερμών αερίων μαζών πάνω απ’ τη χώρα μας και ποιες περιοχές θα έχουν έως και έντονες βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά όσα γράφει στην προειδοποίησή του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης:Ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο καθώς αυτό κινείται γρήγορα νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την μεταφορά αρκετά ψυχρότερου αέρα που θα οδηγήσει στην πτώση της θερμοκρασίας.

Η όλη αυτή εξέλιξη θα οδηγήσει στη σύγκρουση ψυχρών και θερμών αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας σχηματίζοντας βαρομετρικό χαμηλό προς τα νότια θαλάσσια τμήματα. Έτσι θα δημιουργηθεί έντονη διαφορά πίεσης πάνω από το Αιγαίο με αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Ταυτόχρονα μέτωπο κακοκαιρίας θα απασχολήσει τα ανατολικά και νότια τμήματα ως αποτέλεσμα του συνδυασμού όλων των παραπάνω με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων.

Επισυνάπτεται βίντεο όπου απεικονίζονται χάρτες 24ωρης βροχόπτωσης από αύριο μέχρι και Πέμπτη.Όσο πιο σκούρα τα χρώματα τόσο πιο πολλές οι βροχές. Τις καταιγίδες θα πρέπει να τις περιμένουμε στο νότιο Αιγαίο αλλά και τα δυτικά του τμήματα συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων της ηπειρωτικής χώρας που βρέχουν.

Στην Αττική λίγες βροχές στα ανατολικά και βόρεια κυρίως συνοδεία βοριά. Στην Θεσσαλονίκη μικρή η πιθανότητα για τοπικές βροχές με έμφαση τα πόδια της Χαλκιδικής.

Γενικά αυτός ο τύπος καιρού επηρεάζει περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα και από τα τρία πόδια της Χαλκιδικής και νοτιότερα με τα περισσότερα φαινόμενα για την ηπειρωτική χώρα κοντά σε βουνά και για τη Θάλασσα εκεί που συνυπάρχουν βουνό και θάλασσα ιδίως δε όταν έχουμε απότομους και αρκετά ψηλούς ορεινούς όγκους. Καλή Κυριακή φίλες και φίλοι μου!Loading...