Ανεβαίνουν πίστα οι τουρκικές προκλήσεις καθώς πλέον οι Τούρκοι ισχυρίζονται πλέον πως τα ελληνικά νησιά δεν είναι καν “αμφισβητούμενα” αλλά είναι… τουρκικά! Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ με την οποία επιχειρούν να εμποδίσουν τη ροή επιβατικών πτήσεων στο Αιγαίο.

Για άλλη μια φορά, η κρατική τηλεόραση στην Τουρκία μετέδωσε ένα κρεσέντο προκλητικότητας κατά της Ελλάδας, σε σχέση με την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου.

“Τα νησιά είναι τουρκικά!”
Ο Κάγκρι Ερχάν (Cagri Erhan), που είναι μέλος του Προεδρικού συμβουλίου για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο TRT είπε ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε:

“Αφήστε με να δώσω μια ειδική έμφαση εδώ. Οι Έλληνες δεν λένε ότι η ιδιοκτησία των νησιών αυτών είναι αμφισβητούμενη, λένε ότι τους ανήκουν με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Αντίθετα, εμείς λέμε ότι η ιδιοκτησία των νησιών αυτών είναι αμφισβητούμενη εδώ και χρόνια. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή τη περιγραφή.

Αν οι Έλληνες λένε ότι είναι δικά τους, πρέπει να λέμε “όχι” σε αυτό και να επιμένουμε ότι ανήκουν σε εμάς.

   

Δημοσιογράφος: Στην πραγματικότητα τα νησιά αυτά διοικούνταν από Οθωμανούς για αιώνες.

«Σε οποιαδήποτε περίπτωση αν εμείς λέμε ότι δεν δώσαμε αυτά τα νησιά στην Ελλάδα, τότε η κυριαρχία τους δεν αμφισβητείται καθόλου. Ανήκουν σε εμάς. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό», πρόσθεσε ο Ερχάν.

Oι Τούρκοι ισχυρίζονται πλέον πως τα ελληνικά νησιά δεν είναι καν “αμφισβητούμενα” αλλά είναι… τουρκικά!

Τουρκία: Δεσμεύει την καρδιά του Αιγαίου έως τα τέλη Αυγούστου
Παράλληλα, η Τουρκία, εξέδωσε NOTAM με την οποία κόβει το Αιγαίο στα δύο όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 31 Αυγούστου όπως αποκαλύπτει το MEGA. Η Αθήνα βεβαίως αντέδρασε, αφού εκτός των άλλων παρεμποδίζεται ακόμα και η ομαλή ροή των επιβατικών πτήσεων στην περιοχή.

Η Τουρκία συνεχίζοντας και επί του πεδίου την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως αποκάλυψε το MEGA, προχώρησε στην παράνομη δέσμευση περιοχής ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά για ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας και ναυτικού από την Δευτέρα έως και τις 31 Αυγούστου.

Loading...