Αρχική » Tencent :Κοροναϊό- Μπορεί να διέρρευσαν κατά λάθος τα πραγματικά στοιχεία για τους θανάτους από τον ιό

Tencent :Κοροναϊό- Μπορεί να διέρρευσαν κατά λάθος τα πραγματικά στοιχεία για τους θανάτους από τον ιό

από admin
Tencent :Κοροναϊό- Μπορεί να διέρρευσαν κατά λάθος τα πραγματικά στοιχεία για τους θανάτους από τον ιό

Όπως πολλοί ειδικοί αμφισβητούν την ακρίβεια των στατιστικών της Κίνας για το ξέσπασμα του κορωναϊού , η Tencent κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου φάνηκε να απελευθερώνει κατά λάθος τον πραγματικό αριθμό μολύνσεων και θανάτων –

-οι οποίοι είναι πολύ υψηλότεροι από τους επίσημους αριθμούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις από ένα σεβαστό επιστημονικό περιοδικό.

Ήδη από τις 26 Ιανουαρίου,  ανέφεραν ότι η Tencent, στην ιστοσελίδα της με τίτλο “Επιδημιολογική Επιθεωρία Κατάστασης”, έδειξε εν συντομία στοιχεία σχετικά με τον καινοτόμο κοροναϊό (2019-nCoV) στην Κίνα, που ήταν πολύ υψηλότερη από τις επίσημες εκτιμήσεις, αριθμούς.

Η Hiroki Lo, 38 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος ποτών στην Ταϊβάν, δήλωσε ότι η Tencent και η NetEase δημοσίευσαν και “μη τροποποιημένα στατιστικά στοιχεία” πριν μεταβούν σε επίσημους αριθμούς σύντομα.

Ο Lo δήλωσε στην Taiwan News παρά στις 26 Ιανουαρίου ότι έλεγξε τους αριθμούς τόσο στο Tencent όσο και στο NetEase και τις βρήκε «πολύ τρομακτικό».Είπε ότι δεν ήξερε αν οι αριθμοί ήταν πραγματικοί ή όχι, αλλά δεν είχαν πολύ χρόνο να το σκεφτούν καθώς είχε μια κουραστική μέρα εργασίας μπροστά στο κατάστημά του.

Ο Lo δήλωσε ότι δεν έλεγξε τους αριθμούς πάλι μέχρι που πήγε στο σπίτι εκείνο το βράδυ, όταν κοίταξε να δει ότι είχαν πέσει δραματικά και “κάτι ήταν λάθος”.

Είπε ότι παρατήρησε άτομα σε ομάδα του Facebook στο Χονγκ Κονγκ που επίσης παρακολούθησαν ότι κάτι παράξενο και τρομακτικό γίνεται όσον αφορά τους αριθμούς  εκείνη την ημέρα.

Tencent

Το Σαββάτο  (1 Φεβρουαρίου), η ιστοσελίδα  Tencent έδειξε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού Wuhan (2019-nCoV) στην Κίνα που ανέρχονταν σε  154.023, 10 φορές μεγαλύτερο νούμερο από την επίσημη ενημέρωση εκείνη την περίοδο .

Αναφέρει επίσης  τον αριθμό των υπόπτων περιπτώσεων ως 79,808, τέσσερις φορές μεγαλύτερο το επίσημο ποσό.

Στιγμές αργότερα, η Tencent ενημέρωσε τους αριθμούς για να αντικατοπτρίσει τους “επίσημους” αριθμούς της κυβέρνησης εκείνη την ημέρα.

Οι Netizens παρατήρησαν ότι η Tencent έχει τουλάχιστον τρεις φορές δημοσιεύσει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς,που έρχονται σε αντίθεση με τα  κυβερνητικά εγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία.Δείτε Photo

1 Φεβρουαρίου διάγραμμα που δείχνει υψηλότερους αριθμούς (αριστερά), διάγραμμα που εμφανίζει “επίσημους” αριθμούς (δεξιά). (Εικόνα Internet)

Ο αριθμός των θεραπευμένων περιπτώσεων ήταν μόνο 269, πολύ χαμηλότερος από τον επίσημο αριθμό εκείνης της ημέρας των 300.

Όπως και  ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν ήταν 24.589, σαφώς  μεγαλύτερος από τους 300 που απαριθμούνται επίσημα εκείνη την ημέρα.

Παρατηρήθηκε  επίσης ότι κάθε φορά που εμφανίζεται η οθόνη με τους μεγάλους αριθμούς, η σύγκριση με τα δεδομένα της προηγούμενης ημέρας φαίνεται παραπάνω, πράγμα που δείχνει μια “λογική” αύξηση, όπως και οι επίσημοι αριθμοί.

Αυτό οδήγησε μερικούς  να υποθέσουν ότι η Tencent διαθέτει δύο σύνολα δεδομένων, τα πραγματικά δεδομένα και τα “επεξεργασμένα” δεδομένα.

Ωστόσο, τα «εσωτερικά» δεδομένα του Πεκίνου ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν την πραγματική έκταση της επιδημίας.

Σύμφωνα με πολλές πηγές στο Wuhan, πολλοί ασθενείς με κορωναϊό δεν μπορούν να λάβουν θεραπεία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πεθάνουν έξω από τα νοσοκομεία.

Υπάρχει  σοβαρή έλλειψη των κιτ δοκιμής που  οδηγεί επίσης σε μικρότερο αριθμό διαγνωσμένων περιπτώσεων μόλυνσης και θανάτου.

Επιπλέον, έχουν αναφερθεί πολλές αναφορές για τους ιατρούς που διατάσσονται να απαριθμήσουν άλλες μορφές θανάτου αντί για κοροναϊό για να διατηρήσουν τεχνητά χαμηλά το θάνατο.

Μελέτη επιστημονικής μοντελοποίησης που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (HKU) που την αναφέρει ο ιστότοπος Lancet λέει ότι εκτιμά ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πολύ μεγαλύτερος δεδομένου του ποσοστού κατανομής 2,68 ανά περίπτωση, και του διπλασιασμού των συνολικών λοιμώξεων κάθε 6,4 ημερών .

Η μελέτη ανέφερε ότι μέχρι τις 25 Ιανουαρίου πιθανόν να είχαν ήδη μολυνθεί 75.815 άνθρωποι με τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV) στο Wuhan.Ο αριθμός αυτός για τον Ιανουάριο υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των 28.000 που έδωσε η κυβέρνηση στις 6 Φεβρουαρίου.

Ενημέρωση: 02/07 6:00 μ.μ.

Σε απάντηση αυτής της έκθεσης, η Tencent εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

“Το News Tencent” Επιδημιολογική Παρακολούθηση Κατάστασης “αναφέρει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και διάφορες Δημοτικές Επιτροπές Υγείας σε ολόκληρη την Κίνα.

Είναι μια από τις πολλές πρωτοβουλίες Tencent, συμπεριλαμβανομένων των “Tencent Health” και “Φίλτρο φημών”, οι οποίες ενημερώνουν και ενημερώνονται οι χρήστες σχετικά με τις νέες εξελίξεις σχετικά με τη νέα επιδημία Coronavirus και ελέγχουν τα γεγονότα έναντι του γεγονότος που μοιράζονται πάνω από 170 αξιόπιστες πηγές πληροφοριών Κίνα.

Δυστυχώς, αρκετές πηγές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχουν κυκλοφορήσει δομημένες εικόνες του “Επιδημιολογικού Καταγραφικού μας Κατάστασης” με ψευδείς πληροφορίες που δεν δημοσιεύσαμε ποτέ.

Το Tencent χρησιμοποιεί για πάντα την τεχνολογία και απογοητεύεται από αυτόν τον τύπο αδίστακτη συμπεριφορά. Η Tencent δεν εγκρίνει τη διάδοση ανακριβών πληροφοριών και ψεύτικων ειδήσεων, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της ευαίσθητης περιόδου.

Διατηρούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα και τα διορθωτικά μέτρα σε αυτό το θέμα και παροτρύνουμε όσους κάνουν κατάχρηση των υπηρεσιών μας για να σταματήσουν αμέσως την παραγωγή και τη διάδοση ψευδών πληροφοριών ».

Update: 02/07 6:00 p.m.

In response to this report, Tencent issued the following statement:

“The Tencent News “Epidemic Situation Tracker” reports real-time data from China’ s National Health Commission and various Municipal Health Commissions across China.

It is one of several Tencent initiatives, including “Tencent Health” and “Rumour Filter”, that keep users informed and up to date on new developments relating to the novel Coronavirus epidemic and check on hearsay versus fact shared by over 170 authoritative information sources across China.

Unfortunately, several social media sources have circulated doctored images of our “Epidemic Situation Tracker” featuring false information which we never published.

Tencent uses technology for good and is disappointed with this type of unscrupulous behavior. Tencent does not condone the dissemination of inaccurate information and fake news especially during this sensitive period.

We reserve all legal rights and remedies in this matter and urge those misusing our services to immediately cease the manufacture and proliferation of false information.”

taiwannews

Paradrasi.grLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards