Αρχική » 3.000 αστυνομικοί για ελέγχους την Πρωτομαγιά

3.000 αστυνομικοί για ελέγχους την Πρωτομαγιά

από admin
Πρωτομαγιά με μπλόκα και περιπολίες σε όλα τα αστικά κέντρα Το αστυνομικό σχέδιο «Πρωτομαγιά στους… κήπους» και διαδηλώσεις

Πρωτομαγιά με μπλόκα και περιπολίες σε όλα τα αστικά κέντρα

Το αστυνομικό σχέδιο «Πρωτομαγιά στους… κήπους» και διαδηλώσεις Εργατικής Πρωτομαγιάς με… αποστάσεις είναι το τελευταίο μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία, που δύσκολα μπορεί να το κερδίσει, όταν τρεις μέρες μετά χαλαρώνουν τα μέτρα, ενώ έχει εξαντληθεί και η υπομονή των πολιτών, που τήρησαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του Covid-19.

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το αστυνομικό προσωπικό θα πρέπει να επιχειρήσει σε δύο παράλληλα πεδία, αποτρέποντας αρχικά τις μετακινήσεις και το συνωστισμό πολιτών στην ύπαιθρο προκειμένου να… πιάσουν τον Μάη, και κατά δεύτερον -και ακόμη πιο δύσκολο- να αποτρέψουν ή να επιβλέψουν την τήρηση των αποστάσεων σε όσους συγκεντρωθούν στις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.Σχέδιο: «Δεν… πιάνουμε τον Μάη»

Ουσιαστικά τα μέτρα… Πάσχα θα ληφθούν σε ηπιότερη μορφή και την Πρωτομαγιά. Στη «μάχη» της… μαργαρίτας θα ριχθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί για την αποτροπή συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής. Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και πάλι τα drones αλλά και ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα και συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά. Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Αττικής με «μπλόκα» σε… βουνά, πάρκα και θάλασσα. Σε «κλοιό» θα τεθούν Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και ο Πειραιάς.

Ενδέχεται να υπάρξει και πάλι αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων από περιοχή σε περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως είδαμε το Πάσχα και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις αναίτιας μετακίνησης σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή της διαμονής, μαζί με αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 60 ημέρες.

Διαδηλώσεις με… αποστάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και πρότειναν στα συνδικάτα οι εκδηλώσεις να γίνουν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων

Για την περίπτωση συγκεντρώσεων που αφορμή τους είναι εργασιακές διεκδικήσεις φαίνεται πως δεν μπορεί να ισχύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για απαγόρευση συνάθροισης για πάνω από δέκα άτομα. Ο μοναδικός τρόπος απαγόρευσης είναι η έκδοση αιτιολογημένης απόφασης της αστυνομικής αρχής για απαγόρευση και διάλυσή τους.

Την ερχόμενη Παρασκευή, το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος, συντεταγμένες διαμαρτυρίες με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και τήρηση αποστάσεων. Πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, αριστεριστές και αντιεξουσιαστές έχουν ανακοινώσει άλλη συγκέντρωση στις 10:30 στα Χαυτεία και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στις 11:00 έχουν ανακοινώσει μοτοπορεία οι διανομείς φαγητού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το αστυνομικό προσωπικό θα επιχειρήσει με τηλεβόες για την τήρηση των αποστάσεων, θα συνεχιστούν οι βεβαιώσεις παραβάσεων για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ στην περίπτωση έκδοσης αστυνομικής διαταγής απαγόρευσης συνάθροισης θα επιχειρούν τη σύντομη ολοκλήρωσή της και απομάκρυνση των συγκεντρωμένων.Έλεγχοι πτήσεων

Στο πλαίσιο των ελέγχων αεροπορικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα μας, εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερα κρούσματα σε έξι πτήσεις με συνολικά 489 επιβάτες, που έφθασαν το Σαββατοκύριακο από Ζυρίχη, Παρίσι, Κύπρο και Βρυξέλλες. Τα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στην πτήση από Παρίσι και ένα ακόμη σε αυτή από Κύπρο.

Από τις 13 Μαρτίου έως και τις 26 Απριλίου 2020 έχουν ελεγχθεί 395 αεροπορικές πτήσεις, έχουν καταχωρισθεί 35.500 επιβάτες, ενώ έχουν προκύψει 87 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Έχουν ελεγχθεί τηλεφωνικά 21.500 επιβάτες, ενώ 6.300 βρίσκονται ακόμη σε 14ήμερη καραντίνα. Σημειώνεται ότι σε περισσότερους από 3.000 επιβάτες που έχουν γίνει τεστ, θετικοί στον Covid-19 είναι το 1,86%.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards