Αντίθετος με την μείωση του φόρου στα καύσιμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως θα έδινε άσχημο μήνυμα στις αγορές.
Η βενζίνη έχει εξελιχθεί ως ο δεύτερος μεγαλύτερος πονοκέφαλος των πολιτών, μαζί με το ρεύμα, καθώς η τιμή της ακόμα και στην Αθήνα πλησιάζει τα 2,5 ευρώ, ενώ όλα δείχνουν οτι σύντομα θα έρθει η ώρα που θα φτάσει τα 3 ευρώ.

Αν και η μοναδική λύση για να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση είναι η μείωση στον φόρο καυσίμων, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε το πρωί του Σαββάτου στο Mega πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

«Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, τεράστιο. Θα έστελνε και ένα άσχημο μήνυμα στις αγορές. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας και επειδή υπάρχει έχουμε βάλει τόσα πρόστιμα, κάνουμε ελέγχους, έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό, έχουμε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί στη λογική να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας ώστε να αντιμετωπίσουν εν μέρει το πρόβλημα της ακρίβειας. Αν γινόταν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, θα τον είχαμε μειώσει ήδη», είπε χαρακτηριστικά.

   

Απαντώντας στο αν θα συνεχιστεί το μέτρο του Fuel Pass ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ότι «Ο κ. υπουργός Οικονομικών έχει πει ότι εφόσον προκύψουν δημοσιονομικά περιθώρια και πιστεύει ότι θα προκύψουν, κάποια μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν. Βούληση της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τον κόσμο στο μέτρο που μπορεί χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά».

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here