Αφγανοί και Αμερικανοί στρατιώτες έγιναν στόχος “άμεσων πυρών” απόψε τη νύχτα στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο των αμερικανικών δυνάμεων που βρισκόταν στο σημείο.

Οι πληροφορίες για το τι συνέβη στη βάση του γενικού επιτελείου της πόλης Σερζάντ παραμένουν αντικρουόμενες.

Ωστόσο, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Αφγανιστάν, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπε ότι ενδέχεται τουλάχιστον ένας Αφγανός στρατιώτης να άνοιξε πυρ εναντίον των Αμερικανών μέσα στο στρατόπεδο και να υπάρχουν θύματα.

“Μια ομάδα των αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων που δρουν στην επαρχία Νανγκαρχάρ έγινε στόχος άμεσων πυρών στις 8 Φεβρουαρίου”, είπε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Σόνι Λέγκετ.


Μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον των Αμερικανών και ότι “τα πυρά και η μάχη συνεχίστηκαν για μεγάλο διάστημα”.

Πολλές άλλες αφγανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε σύγκρουση μεταξύ Αμερικανών και Αφγανών.

Ένας αξιωματούχος της αφγανικής κυβέρνησης είπε ότι “πολλά ελικόπτερα προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν από το γενικό επιτελείο, μεταφέροντας θύματα”.Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν κανένας επίσημος απολογισμός. “Δεν γνωρίζουμε αν επρόκειτο για σύγκρουση ή μια μια εκ των έσω επίθεση”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το συμβάν αυτό σημειώνεται σε μια περίοδο που οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια και περιορισμό των βίαιων ενεργειών.

Τον Ιανουάριο οι ισλαμιστές αντάρτες έκαναν μια πρόταση εκεχειρίας, στην οποία η Ουάσινγκτον δεν έχει απαντήσει επισήμως.

Πηγή: ΑΜΠΕ, ReutersLoading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here