Αρχική » Βόμβα Στέλιου Πέτσα – Ανοιχτό ακόμα και για διακοπή φυσικού αερίου (vid)

Βόμβα Στέλιου Πέτσα – Ανοιχτό ακόμα και για διακοπή φυσικού αερίου (vid)

από admin
Βόμβα Στέλιου Πέτσα – Ανοιχτό ακόμα και για διακοπή φυσικού αερίου (vid)

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διακοπή τροφοδοσίας φυσικού αερίου.


Τις τρομακτικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στην εκπομπή «Σήμερα» και σε κάποια φάση, η κουβέντα πήγε στις μεγάλες ανατιμήσεις που υπάρχουν σε προϊόντα που είναι αναγκαία για τις οικογένειες τις χώρες.

Εκεί λοιπόν έριξε την ευθύνη στην ρωσική εισβολή, όμως όταν του επισημάνθηκε πως οι αυξήσεις στις τιμές έχουν ξεκινήσει πριν την απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο ρεύμα και στην θέρμανση.

«Αυτή τη στιγμή οι αγορές προεξοφλούν, αν δει κανείς τις τιμές του μέλλοντος, ακόμα και διαταραχές τροφοδοσίας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Με σοβαρότητα να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα.

Να έχουμε υπομονή για το ζήτημα αυτό. Οι τιμές προεξοφλούν διακοπή τροφοδοσίας στο φυσικό αέριο και σε άλλα. Εμείς σαν κυβέρνηση θα στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όλοι να γνωρίζουμε πως αν έχουμε έναν πόλεμο τέτοιας κλίμακας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο».

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε θέμα επάρκειας, απάντησε: «Εμείς έχουμε κάνει τα πάντα τα τελευταία χρόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε το ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας να έχει επαρκής διαφοροποίηση», ενώ λίγο αργότερα τόνισε: «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση πως αν υπάρξει διακοπή του φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ευρώπη, πως δεν θα υπάρξουν αναταραχές.

Για τους επόμενους μήνες δεν φαίνεται να έχουμε τέτοιο πρόβλημα λόγω της διαφοροποίησης του ισοζυγίου, αλλά όταν έχουμε έναν πόλεμο με ανεξέλεγκτες καταστάσεις δεν πρέπει να λέμε μόνο πόσο είναι η τιμή στην αντλία της βενζίνης. Υπάρχει γεωπολιτικό πρόβλημα με αναταράξεις φοβερές».

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards