Σεσημασμένους και επικίνδυνους ληστές που δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή, βλέπουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πίσω από την άγρια δολοφονία του 81χρονου άνδρα στο Πέραμα.

Αυτή η εκδοχή φαίνεται να είναι επικρατέστερη, καθώς δύο ημέρες μετά, οι δολοφόνοι έκαψαν το αυτοκίνητό του θύματος, στο Σχιστό.Όπως και στην περίπτωση της ανθρωποκτονίας του ηλικιωμένου, έτσι και τώρα, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από την πυροσβεστική για την πυρπόληση οχήματος στη Λ. Σχιστού, στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Από τις πινακίδες κυκλοφορίας διαπίστωσαν ότι το NISSAN ALMERA ανήκε στον 81χρονο, και το είχαν αποσπάσει οι δράστες αφού τον έσφαξαν και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του σπιτιού για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Το ίδιο έκαναν δύο ημέρες μετά και με το όχημά του για τον ίδιο λόγο. Από αυτή την εμμονή απόκρυψης στοιχείων μετά την αποτρόπαια πράξη τους, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν οι δράστες να είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.Ο θάνατος οφείλεται στο βαθύ τραύμα του
Στο μεταξύ ο ιατροδικαστής που προέβη στην νεκροτομή διαπίστωσε ότι ο θάνατός του ηλικιωμένου, οφείλεται στο βαθύ τραύμα που είχε στον λαιμό, ενώ διαπίστωσε ένα ακόμη στον ώμο. Το θύμα είχε και κάποια εγκαύματα από την φωτιά, τα οποίο όμως δεν αποτέλεσαν την αιτία θανάτου.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, φαίνεται να μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου με κάποιο πρόσχημα. Όταν εκδήλωσαν τις ληστρικές προθέσεις τους, ενδεχομένως ο 81χρονος να αντιστάθηκε και κάποιος από τους δράστες δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει στο λαιμό. Στη συνέχεια απέσπασαν λιγοστά χρήματα, έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του σπιτιού και αποχώρησαν με το αυτοκίνητο του θύματος.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση λαμβάνουν καταθέσεις ατόμων από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, όπως και γείτονες στην οδό Κολοκοτρώνη στο Πέραμα, αναζητώντας στοιχεία για τις συνήθειες του 81χρονου και επαφές εκείνης της ημέρας από τις οποίες θα μπορούσε να προέρχεται ο δράστης.Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν διαπίστωσαν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι, κάτι που σημαίνει πως είτε ο ηλικιωμένος άνοιξε στον δολοφόνο του, είτε ήταν οικείο πρόσωπο, ενώ το εσωτερικό του σπιτιού είχε ίχνη επιλεκτικής έρευνας από τους δράστες.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί εκτός από σημαντικές μαρτυρίες αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει τους δράστες.Loading...