Αρχική » Ακρίβεια: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης – Τι αλλάζει από Ιούλιο με την επιδότηση σε καύσιμα και ρεύμα

Ακρίβεια: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης – Τι αλλάζει από Ιούλιο με την επιδότηση σε καύσιμα και ρεύμα

από admin
Αναστάτωση προκάλεσε το πρόβλημα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα του power pass. Δηλώσεις που είχαν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα

Ακρίβεια: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης Δύο νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα και να τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιούλιο και αφορούν σε επέκταση και αύξηση των επιδοτήσεων για την κάλυψη μέρους της ακρίβειας στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Περισσότερα χρήματα με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων

Μάλιστα τις παρεμβάσεις αυτές προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος την Παρασκευή λέγοντας ότι τον Ιούλιο θα έρθει νέο πρόγραμμα που θα καλύπτει το 85% της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ μίλησε για ενίσχυση της επιδότησης μέσω του Fuel Pass και την παράταση του προγράμματος.

Είναι χαρακτηριστική επίσης η δήλωση που έκανε μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο fuel pass ότι «εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια».

Οι πληροφορίες θέλουν οι όποιες αποφάσεις να κλειδώσουν σε σύσκεψη η οποία -όπως λένε οι ίδιες πηγές- θα γίνει αύριο Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου και με τη συμμετοχή των στελεχών του οικονομικού επιτελείου, Χρήστου Σταϊκούρα, Θόδωρου Σκυλακάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ακρίβεια: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης Τι αλλάζει στο Fuel Pass από Ιούλιο

Ειδικότερα για την επιδότηση στα καύσιμα και ιδίως για τη βενζίνη που «καίει» τους οδηγούς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται τρίμηνη επέκταση του Fuel Pass για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο αλλά με ορισμένες αλλαγές όπως είναι οι εξής:

Πρώτον σχεδιάζεται η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, από τα 30.000 ευρώ σήμερα, στα 45.000 ευρώ.

Δεύτερον η επιδότηση θα δοθεί μέσω του Fuel Pass ή με απευθείας κατάθεση στην τράπεζα του δικαιούχου και τα νέα ποσά της επιδότησης θα είναι αυξημένα. Από τα 40 ευρώ που είναι η επιδότηση της βενζίνης για το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί στα 60 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα σε ότι αφορά τους κατόχους των ΙΧ αυτοκινήτων και αντίστοιχα για τους κατόχους μοτοσυκλέτας στα 50 ευρώ από τα 30 που είναι σήμερα.

Αντίστοιχα για τους νησιώτες -καθώς στα νησιά είναι πιο ακριβή η βενζίνη- η επιδότηση του τριμήνου αναμένεται να ανέλθει στα 75 ευρώ από τα 50 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Τρίτον θα συνεχίζει να υπάρχει η προσαύξηση της επιδότησης κατά πέντε (5) ή δέκα (10) ευρώ για όποιον κάτοχο ΙΧ χρησιμοποιήσει την «άϋλη» ψηφιακή.

Παράλληλα εξετάζεται και δεύτερη παράταση στην ειδική επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης σε ότι αφορά την τιμή του διυλιστηρίου.

Ακρίβεια: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης Από το 60% στο 85% της ρήτρας αναπροσαρμογής

Σε ότι αφορά τις επιδοτήσεις στο ρεύμα άνοιξε η πλατφόρμα του Pawer Pass για τις αιτήσεις σε ότι αφορά τις ανατιμήσεις στο ρεύμα. Τα ποσά των επιδοτήσεων κυμαίνονται από τα 180 έως και τα 600 ευρώ και αφορούν την επιστροφή έως 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων στο ρεύμα για λογαριασμούς που εκδόθηκαν από το Δεκέμβριο έως και τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο τον Ιούλιο θα έρθει νέο πρόγραμμα που θα καλύπτει το 85% της ρήτρας αναπροσαρμογής από το 60% που είναι σήμερα.

Τροπολογία για το πλαφόν

Σημειώνεται τέλος ότι αργά τη νύχτα της Παρασκευής και χωρίς καμία εκ των προτέρων ενημέρωση Τύπου αλλά και χωρίς καμία παροχή διευκρινίσεων, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με το οποίο προβλέπονται έκτακτα μέτρα για τις τιμές του ρεύματος αλλά και για την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο.

Η κυβέρνηση άρον άρον συμπεριέλαβε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης έργων ΑΠΕ διατάξεις προκειμένου να προλάβει απρόοπτα γεγονότα σαν αυτά που ζουν ευρωπαϊκές χώρες με τη μείωση της παροχής του ρωσικού φυσικού αερίου αλλά και το περιβόητο «πλαφόν» στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών, με σκοπό τη μείωση των τιμών της κιλοβατώρας στους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards