Τα θέλουν όλα και το έδειξαν επίσημα…
Λίγες ώρες μετά τις αξιώσεις του Χουλουσί Ακάρ για αποστρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου, προκειμένου να τα «αρπάξει», η Τουρκία οδηγεί την ένταση στα άκρα.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας ανήρτησε κείμενο στο Twitter με τις εξωφρενικές αξιώσεις της χώρας του στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι θέτουν θέμα για:

1. Την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο με την Ελλάδα με σκοπό την εξεύρεση μιας δίκαιης διευθέτησης του θέματος που θα είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών».
2. Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

«Ένα από τα βασικά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο είναι το αποστρατιωτικοποιημένo καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατικοποιημένα από διάφορες διεθνείς συμφωνίες που επιβάλλουν νομικές υποχρεώσεις δεσμευτικές για την Ελλάδα».

3. Εναέριος χώρος

«Ο διεθνής εναέριος χώρος στην ανοικτή θάλασσα δεν βρίσκεται υπό την κυριαρχία κανενός έθνους. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου πρέπει να αντιστοιχεί στο εύρος των χωρικών υδάτων» (σ.σ. ο Ελληνικός Εναέριος Χώρος -πλήρης εθνική κυριαρχία- φθάνει μέχρι τα 10 ν.μ., όχι μέχρι τα 6 ν.μ., όπως τα χωρικά ύδατα. Αυτό γιατί η Ελλάδα όρισε τον εναέριο χώρο της στα 10 ναυτικά μίλια με Προεδρικό Διάταγμα του 1931 για σκοπούς αεροπλοΐας και αστυνόμευσης του εναέριου χώρου).

4. Κυριαρχία βραχονησίδων και μικρότερων νήσων και ειδικά των Ιμίων

5. Δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και σε ποιον ανήκουν

Δείτε το tweet του τούρκου αξιωματούχου, καθώς τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά:


Χουλουσί Ακάρ, Τα θέλουν όλα-Ξεκινά μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση;

Απόσχιση της Δυτικής Θράκης απαιτεί η Άγκυρα από την Αθήνα: «Μέχρι τις 21 Αύγουστου δώστε μας ειδικό καθεστώς (αυτονομίας)»!Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here