Αρχική » Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου- Ματαιώνονται οι προαγωγικές – Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές – Παράταση σχολικής χρονιάς

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου- Ματαιώνονται οι προαγωγικές – Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές – Παράταση σχολικής χρονιάς

από admin
Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου- Ματαιώνονται οι προαγωγικές - Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές - Παράταση σχολικής χρονιάς

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των Δημοτικών και των Γυμνασίων, της παράτασης της σχολικής χρονιάς και της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

Όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ανοίγουν από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.
Self test δύο φορές την εβδομάδα σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείωνΔεν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.
Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών θα προκύψει από τις βαθμολογίες των δύο τετραμήνων.
Παράταση για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά έως 25 Ιουνίου. Για Γυμνάσια και Λύκεια έως 11 Ιουνίου
Πανελλαδικές Εξετάσεις στις 14 Ιούνιου για Γενικά Λύκεια και 15 Ιουνίου για ΕΠΑΛ.
Θετικά 1.753 self test μαθητών και εκπαιδευτικών
Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι από το σύνολο των self test που έχουν γίνει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των εκπαιδευτικών μονάδων, έχουν εντοπιστεί 1.753 θετικά κρούσματα.

Σημείωσε ότι χωρίς τα self test αυτά τα ασυμπτωματικά κρούσματα δεν θα είχαν απομονωθεί και θα είχαν διασπείρει τον ιό στην κοινότητα.

Η υπουργός ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που έχουν ανταποκριθεί “με αίσθημα ευθύνης”, όπως είπε, στο μέτρο των self test. Η τήρηση των μέτρων συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα “είναι άψογη και υποδειγματική” σημείωσε.

Έχουν εμβολιάστει πάνω από 9.000 εκπαιδευτικοί
Με το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου, τα self test θα είναι υποχρεωτικά και για τους μαθητές των νηπιαγωγείων, όπως των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

“Κάθε μέρα είναι κερδισμένη” απάντησε χαρακτηριστικά ερωτώμενη πώς και γιατί ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζονται αυξημένα τα κρούσματα. “Τα κρούσματα δεν αυξάνονται. Σημασία έχει να βλέπει κανείς τον δείκτη θετικότητας” ανέφερε και σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία να τηρούνται από όλους τα μέτρα προφύλαξης.

Μάλιστα, είπε ότι έχουν εμβολιαστεί πάνω από 9.000 εκπαιδευτικοί, και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπευθυνότητα που έχει επιδείξει η εκπαιδευτική κοινότητα τόσο ως προς τους εμβολιασμούς όσο και ως προς τα self test.

Σε ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, η κ. Κεραμέως παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών, σημειώνοντας ότι αναμένει την εισήγησή τους.Θα ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Η υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι θα εφαρμοστεί κανονικά από φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και το παράλληλο Μηχανογραφικό, ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

“Δίνουμε εναλλακτικούς δρόμους και αφήνουμε τους νέους να επιλέξουν” είπε για το παράλληλο Μηχανογραφικό, ενώ εξηγώντας την απόφαση να ισχύσει η ΕΒΕ είπε ότι δεν επηρεάζει καθόλου την ύλη των εξετάσεων ούτε την προετοιμασία των υποψηφίων και σημείωσε: “Όσο επιτρέπουμε να εισάγονται φοιτητές στα Πανεπιστήμια με βαθμολογία 0,6 στα 20, ως Πολιτεία κοροϊδεύουμε τους ίδιους τους φοιτητές”.

Διαβάστε τις πιο πρόσφατες ΕιδήσειςLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards