Αρχική » Από τι πέθανε ο Φαίδων Γεωργίτσης: Συλλυπητήρια από το Υπ.Πολιτισμού (video)

Από τι πέθανε ο Φαίδων Γεωργίτσης: Συλλυπητήρια από το Υπ.Πολιτισμού (video)

από admin
Φαίδων Γεωργίτσης

O Φαίδων Γεωργίτσης που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών το μεσημέρι της Παρασκευής (1/3), έχει βυθίσει στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο μοναδικός ζεν πρεμιέ και ένας από τους τελευταίους που βρισκόταν στη ζωή, έδινε εδώ και μερικά χρόνια την μάχη με τον καρκίνο και είχε περιορίσει τις εμφανίσεις του, ωστόσο είχε προλάβει να δώσει και αρκετές συνεντεύξεις σε εφημερίδες και τηλεόραση, διακριτικά σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.Τελικά δεν τα κατάφερε, έχοντας ήδη μια μετάσταση στον εγκέφαλο..

https://youtu.be/28-cArElZs8

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του ηθοποιού, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην καριέρα του.Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με σπουδές στο θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και στις Σχολές των Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη, ο Φαίδων Γεωργίτσης πρωτοεμφανίσθηκε στον κινηματογράφο, σπουδαστής ακόμη, σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν.

Ρολόι της Αποκάλυψης-Δύο λεπτά πριν το… τέλος

Αναδείχθηκε σε δημοφιλή ζεν πρεμιέ ανάμεσα στα αστέρια που γέννησε η Φίνος Φιλμ και που αγαπήθηκαν στην αθώα και ασπρόμαυρη κινηματογραφική πραγματικότητα της δεκαετίας του ΄60.

Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει ένα μικρό πολιτιστικό κέντρο για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις μέσα στο κτήμα του στο Κορωπί, ενώ αφιέρωνε χρόνο και στη διδασκαλία νέων ηθοποιών».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards