Αρχική » ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η MSCI λέει ότι η αφαίρεση της Ρωσίας από τους δείκτες είναι «φυσικό επόμενο βήμα»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η MSCI λέει ότι η αφαίρεση της Ρωσίας από τους δείκτες είναι «φυσικό επόμενο βήμα»

από admin
Η MSCI λέει ότι η αφαίρεση της Ρωσίας από τους δείκτες είναι «φυσικό επόμενο βήμα»

Κορυφαίο στέλεχος του μετοχικού δείκτη MSCI σύμφωνα με αποκλειστικό άρθρο στο Reuters αναφέρει..

-ότι το χρηματιστήριο της Ρωσίας είναι “μη επενδυτικό” μετά τις αυστηρές νέες κυρώσεις της Δύσης και τους περιορισμούς της κεντρικής τράπεζας στις συναλλαγές.“Δεν θα είχε πολύ νόημα για εμάς να συνεχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε ρωσικούς τίτλους εάν οι πελάτες και οι επενδυτές μας δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές στην αγορά”, δήλωσε στο Reuters ο Δημήτρης Μελάς, επικεφαλής έρευνας δεικτών της MSCI και πρόεδρος της επιτροπής πολιτικής δεικτών.

“Είναι προφανές σε όλους μας ότι η αγορά είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτεί και, στην πραγματικότητα, είναι μη επενδύσιμη σήμερα”.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο τερματίζουν ή αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, μετά τις βαριές κυρώσεις των δυτικών κυβερνήσεων κατά της Ρωσίας στον απόηχο της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Μελάς δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με τους επενδυτές, το αποτέλεσμα της οποίας θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός ημερών, μαζί με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Η MSCI ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πάγωσε τον δείκτη και δεν θα εφαρμόσει τις αλλαγές για τους ρωσικούς τίτλους που είχε ήδη ανακοινώσει στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Φεβρουαρίου.“Το φυσικό επόμενο βήμα που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να εφαρμόσουμε – δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απόφαση – αλλά το φυσικό επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι να εξετάσουμε πραγματικά το ενδεχόμενο να καταργήσουμε τον MSCI Russia ή να αφαιρέσουμε τους ρωσικούς τίτλους από τους δείκτες μας” πρόσθεσε ο Μελάς.

Τη Δευτέρα, η MSCI εξέδωσε ανακοίνωση  με την οποία ζητούσε σχόλια σχετικά με το τρέχον επίπεδο προσβασιμότητας και επενδυσιμότητας της ρωσικής αγοράς μετοχών για τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Η MSCI ανέφερε επίσης ότι θα εκδώσει περαιτέρω ανακοίνωση πριν από το τέλος της εβδομάδας, μετά την εξέταση των ανατροφοδοτήσεων από τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Η Ρωσία (.MIRU00000PUS) έχει στάθμιση 3,24% στον δείκτη αναφοράς αναδυόμενων αγορών (.MSCIEF) της MSCI και στάθμιση περίπου 30 bps στον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς του παρόχου του δείκτη (.MIWD00000PUS).Η MSCI Inc. είναι μια αμερικανική χρηματοοικονομική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η MSCI είναι ένας παγκόσμιος πάροχος μετοχών, σταθερού εισοδήματος, δεικτών ακινήτων, εργαλείων ανάλυσης χαρτοφυλακίου πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, ESG και κλιματικών προϊόντων.

ReutersLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards