Νοσοκομεία στις ΗΠΑ απειλούν να απολύσουν γιατρούς και νοσηλευτές που δημοσιοποιούν τις συνθήκες εργασίας τους και σε κάποιες περιπτώσεις, οι απειλές έγιναν πράξη, μεταδίδει το Bloomberg.

Ming Lin, γιατρός σε ΜΕΘ στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι απολύθηκε γιατί έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα αναφορικά με ένα post της στο Facebook, στο οποίο περιέγραφε γιατί θεωρεί ότι είναι ανεπαρκής ο προστατευτικός εξοπλισμός και τα τεστ για τον κορωνοϊό.

Στο Σικάγο, μια νοσηλεύτρια απολύθηκε αφότου έστειλε email σε συναδέλφους, στο οποίο δήλωνε ότι ήθελε να φορά περισσότερο προστατευτικές μάσκες κατά την εργασία της. Στη Νέα Υόρκη, υπάλληλοι προειδοποιήθηκαν ότι θα σταματήσει η σύμβασή τους, αν μιλήσουν στα ΜΜΕ χωρίς εξουσιοδότηση.«Τα νοσοκομεία φιμώνουν νοσοκόμες και άλλους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, σε μια προσπάθεια να περισώσουν την εικόνα τους», καταγγέλλει εκπρόσωπος της ένωσης νοσοκόμων της Ουάσιγκτον. «Είναι εξοργιστικό».

Τα νοσοκομεία, σημειώνει το Bloomberg, παραδοσιακά έχουν αυστηρούς κανόνες σε θέματα μίντια, για να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα ασθενών, ζητώντας από το προσωπικό να μιλά σε ΜΜΕ μόνο μέσω επίσημων γραφείων Τύπου. Η πανδημία, όμως, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πουν στο κοινό τι πραγματικά συμβαίνει με την Covid-19.Υπενθυμίζεται ότι στην Κίνα, ένας από τους πρώτους συναγερμούς για τον κορωνοϊό σήμανε όταν ένας γιατρός μίλησε για έναν μυστηριώδη νέο ιό σε online chatroom στα τέλη Δεκεμβρίου. Επιπλήχθηκε και αναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση της αστυνομίας ότι το post ήταν παράνομο.

Αργότερα κόλλησε τον ιό από ασθενή και έχασε τη ζωή του..Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here