Αρχική » Απολύσεις γιατρών που αποκαλύπτουν την αλήθεια για τα νοσοκομεία

Απολύσεις γιατρών που αποκαλύπτουν την αλήθεια για τα νοσοκομεία

από admin
Απειλές και απολύσεις επιστρατεύουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων στις ΗΠΑ για όσους μιλούν δημόσια για τις ελλείψεις σε μέσα προφύλαξης.

Νοσοκομεία στις ΗΠΑ απειλούν να απολύσουν γιατρούς και νοσηλευτές που δημοσιοποιούν τις συνθήκες εργασίας τους και σε κάποιες περιπτώσεις, οι απειλές έγιναν πράξη, μεταδίδει το Bloomberg.

Ming Lin, γιατρός σε ΜΕΘ στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι απολύθηκε γιατί έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα αναφορικά με ένα post της στο Facebook, στο οποίο περιέγραφε γιατί θεωρεί ότι είναι ανεπαρκής ο προστατευτικός εξοπλισμός και τα τεστ για τον κορωνοϊό.

Στο Σικάγο, μια νοσηλεύτρια απολύθηκε αφότου έστειλε email σε συναδέλφους, στο οποίο δήλωνε ότι ήθελε να φορά περισσότερο προστατευτικές μάσκες κατά την εργασία της. Στη Νέα Υόρκη, υπάλληλοι προειδοποιήθηκαν ότι θα σταματήσει η σύμβασή τους, αν μιλήσουν στα ΜΜΕ χωρίς εξουσιοδότηση.«Τα νοσοκομεία φιμώνουν νοσοκόμες και άλλους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, σε μια προσπάθεια να περισώσουν την εικόνα τους», καταγγέλλει εκπρόσωπος της ένωσης νοσοκόμων της Ουάσιγκτον. «Είναι εξοργιστικό».

Τα νοσοκομεία, σημειώνει το Bloomberg, παραδοσιακά έχουν αυστηρούς κανόνες σε θέματα μίντια, για να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα ασθενών, ζητώντας από το προσωπικό να μιλά σε ΜΜΕ μόνο μέσω επίσημων γραφείων Τύπου. Η πανδημία, όμως, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πουν στο κοινό τι πραγματικά συμβαίνει με την Covid-19.Υπενθυμίζεται ότι στην Κίνα, ένας από τους πρώτους συναγερμούς για τον κορωνοϊό σήμανε όταν ένας γιατρός μίλησε για έναν μυστηριώδη νέο ιό σε online chatroom στα τέλη Δεκεμβρίου. Επιπλήχθηκε και αναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση της αστυνομίας ότι το post ήταν παράνομο.

Αργότερα κόλλησε τον ιό από ασθενή και έχασε τη ζωή του..Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards