Αρχική » Άσκηση επιστράτευσης στην Τουρκία- Ο Ερντογάν συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο για την ενίσχυση της ΑΣΔΕΝ στα νησιά!

Άσκηση επιστράτευσης στην Τουρκία- Ο Ερντογάν συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο για την ενίσχυση της ΑΣΔΕΝ στα νησιά!

από admin
Άσκηση επιστράτευσης στην Τουρκία- Ο Ερντογάν συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο για την ενίσχυση της ΑΣΔΕΝ στα νησιά!

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στην Τουρκία με τον Στρατό να προχωρά σε στρατιωτικές προετοιμασίες που δείχνουν επικείμενη “θερμή αντιπαράθεση” με την Ελλάδα. Μετά τις σειρήνες πολιτικής άμυνας που ήχησαν στην Μερσίνα, ο τουρκικός Στρατός προχώρησε στην διεξαγωγή άσκησης επιστράτευσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν, συγκαλεί σήμερα υπουργικό συμβούλιο με θέμα την Ελλάδα και την στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου στον απόηχο των κατασκοπευτικών φωτογραφιών που τράβηξαν Bayraktar TB2 από την ενίσχυση των δυνάμεων της ΑΣΔΕΝ σε Λέσβο και Σάμο.

Με τις εικόνες αυτές ο Ερντογάν προσπαθεί να στοιχειοθετήσει το αφήγημά του περί παράβασης Συνθηκών από την πλευρά της Ελλάδας που στρατικοποιεί νησιά. Σταδιακά οι Τούρκοι χτίζουν ένα νέο αφήγημα περί «αυτοάμυνας» προκειμένου να δικαιολογηθεί η τουρκική επίθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για νησιά υπό κατοχή και προειδοποιεί ότι «θα έρθουμε ένα βράδυ». Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, και άλλοι υπουργοί, αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών με το πρόσχημα της στρατιωτικοποίησης, και έρχεται μετά το υπουργείο Άμυνας με τις φωτογραφίες που δείχνουν μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο «κάτω από τη μύτη της Τουρκίας».

Στο πλαίσιο αυτό της “ετοιμότητας” των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την άσκηση επιστράτευσης με την επονομασία Γινλντιρίμ με εφέδρους να προσέρχονται στους χώρους επιστράτευσης, να τους γίνονται εργονομικές μετρήσεις, να παραλαμβάνουν ρουχισμό και οπλισμό και να πραγματοποιούν ακόμα και βολές με το ατομικό τους τυφέκιο και πιστόλι.

Άσκηση επιστράτευσης στο Ερζερούμ
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ξεκίνησε στο Ερζερούμ η «Γιλιντιρίμ 2022». Η τουρκική ηγεσία κάλεσε εφέδρους, ιδιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς που ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία πριν από χρόνια.

Η άσκηση στοχεύει στη δοκιμή του συστήματος κινητοποίησης προσωπικού, οχημάτων, αγαθών και υπηρεσιών, των αλληλεπιδράσεων μεταξύ υπουργείων, δημόσιων φορέων και οργανισμών και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση επιστράτευσης και πολέμου.

Η άσκηση διεξήχθη στον Στρατώνα Στρατηγού Φικρέτ Έσεν του 109ου Συντάγματος Πυροβολικού .11 δημόσιοι φορείς συμμετείχαν στην άσκηση.

Ο συνταγματάρχης Πυροβολικού Ilkay Günay, Διοικητής του 109ου Συντάγματος Πυροβολικού, είπε:

«Ο στόχος της άσκησης “Γιλντιρίμ 2022” είναι να ετοιμαστούν οι πόροι της χώρας για να χρησιμοποιηθούν γρήγορα σε περίπτωση κινητοποίησης και πολέμου.

Αυτό είναι δυνατό μόνο με καλές προετοιμασίες κινητοποίησης σε καιρό ειρήνης. Εκπαιδεύσεις και ασκήσεις κινητοποίησης πραγματοποιούνται για να δοκιμαστούν οι κοινές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των υπουργείων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών και των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση επιστράτευσης και πολέμου, καθώς και για την εκπαίδευση και προετοιμασία του εφεδρικού προσωπικού.

Υπουργικό συμβούλιο για την Ελλάδα συγκαλεί ο Ερντογάν
Την «ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της Ελλάδας σε αποστρατικοποιημένα νησιά» θα συζητήσει μεταξύ άλλων τη Δευτέρα το υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας υπό τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει η Daily Sabah δε το θέμα θα τεθεί «εν μέσω εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με τουρκικές πηγές τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) που εκτελούσαν πτήσεις στο Αιγαίο εντόπισαν κίνηση και «διαπίστωσαν ότι δύο ελληνικά αποβατικά βρίσκονταν καθ’ οδόν προς Λέσβο και Σάμο».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ «αποκαλύφθηκε» ότι τα εν λόγω πλοία παρέδωσαν στη Λέσβο 23 τεθωρακισμένα και 18 στη Σάμο. Υποστηρίζουν δε ότι τα τεθωρακισμένα ήταν μεταξύ αυτών που εστάλησαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ.

Συνέχεια στο warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards