Αρχική » CDC: Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να μεταδίδεται και από τον αέρα

CDC: Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να μεταδίδεται και από τον αέρα

από admin
CDC: Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να μεταδίδεται και από τον αέρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανανέωσαν την περασμένη εβδομάδα τις οδηγίες τους προς τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να προστατευτούν από την ευλογιά των πιθήκων, προσθέτοντας την σύσταση: «Φορέστε μάσκα. Η χρήση μάσκας μπορεί να σας προστατεύσει από πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ευλογιάς των πιθήκων».
Σύμφωνα με τους New York Times, η οδηγία αυτή διαγράφηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας (6/6).

«Τα CDC αφαίρεσαν τη σύσταση μάσκας από την υγειονομική ειδοποίηση ταξιδίων για την ευλογιά των πιθήκων, επειδή προκάλεσε σύγχυση», ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωσή της την Τρίτη.

Παρόλα αυτά, ο Οργανισμός επέμεινε ότι σε χώρες όπου η ευλογιά των πιθήκων εξαπλώνεται, οι «οικογενειακές επαφές και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας» θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φορούν μάσκες. Αυτή η κατευθυντήρια γραμμή ισχύει επίσης για «άλλα άτομα που μπορεί να βρίσκονται σε στενή επαφή με ένα άτομο που έχει επιβεβαιωθεί με ευλογιά των πιθήκων».

Η δήλωση αυτή του Οργανισμού ενδεχομένως υποδεικνύει μια πτυχή της ευλογιάς των πιθήκων, που βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση: Την μετάδοση της νόσου από τον αέρα, τουλάχιστον από μικρές αποστάσεις.

Ενώ η μετάδοση μέσω του αέρα είναι μόνο ένας μικρός παράγοντας στη συνολική εξάπλωση, όπως σημειώνουν οι ειδικοί σε συνεντεύξεις τους, δεν υπάρχουν ισχυρές εκτιμήσεις σχετικά με το πόσο τελικά συνεισφέρει.

Σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας τους, τα CDC εξακολουθούν να προτρέποιυν τους ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων να φορούν χειρουργική μάσκα, «ιδιαίτερα εκείνους που έχουν αναπνευστικά συμπτώματα». Ζητούν επίσης από μέλη οικογενειών να «εξετάσουν το ενδεχόμενο να φορούν χειρουργική μάσκα», όταν βρίσκονται κοντά σε άτομο που νοσεί με την ευλογιά των πιθήκων.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards