Ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δεν αναλαμβάνει τελικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Όταν ο ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ αν θα αναλάβει την υπόθεση και την υπεράσπισή της, εκείνος απάντησε αρνητικά. Σημειώνεται πως νωρίτερα συναντήθηκε μαζί της.

Ειδικότερα, ο κ. Ιωάννου στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της Κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της.

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΛΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ιωάννου κλήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα.

   
Loading...