Διαψεύδει, σύμφωνα με πληροφορίες, η γγ Πολιτικής Προστασίας ότι εξέδωσε προειδοποίηση για επικείμενη κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα στην ανατολική Αττική τις επόμενες ώρες.

Η ΕΡΤ νωρίτερα ανέφερε ότι στο μάτι των έντονων καιρικών φαινομένων σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια Αττικής και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να μπουν ο Ωρωπός, το Δήλεσι και ο Κάλαμος! Ολα αυτά λίγες ώρες μετά τη φονική κακοκαιρία που σάρωσε τη Χαλκιδική.


Οπως ανέφερε στο iefimerida εκπρόσωπος της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, «ουδέποτε εκδώσαμε προειδοποίηση για την Ανατολική Αττική, καθώς δεν είχαμε σχετική ενημέρωση από την ΕΜΥ».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η παρανόηση ξεκίνησε από ένα tweet της Περιφέρειας Αττικής στο οποίο αναφερόταν ότι υπάρχει ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Αττική.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε επίσημη διάψευση για την «προειδοποίηση» τονίζοντας τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο και ρεπορτάζ στα οποία γίνεται αναφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση. Οι πολίτες για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων παρακαλούνται να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ».Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here