Δεν εξελίσσονται καλά τα πράγματα στο μέτωπο του κορονιού. Ειδικά στην Αττική που, υποτίθεται ότι βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι άνευ προηγουμένου.Η χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών έλαβε δραματικό χαρακτήρα. Υποστηρίχθηκε ότι θα πρέπει να κλείσει όλη η χώρα για 15 μέρες. Όπως τον περασμένο Μάρτιο.

Αλλά το στοιχείο που δείχνει τη δραματικότητα της κατάστασης είναι η πρόταση που, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», έπεσε στο τραπέζι της σύσκεψης.Να αντιμετωπιστεί η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και η συμφόρηση στα νοσοκομεία της Αττικής με μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Η πρόταση δεν πέρασε καθώς υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις. Είναι αδύνατον να μεταφερθούν βαριά άρρωστοι και ηλικιωμένοι από την Αττική σε Λαμία ή Λάρισα.

Προς το παρόν, ο σχεδιασμός προβλέπει την αναδιάταξη των δυνάμεων των νοσοκομείων στην Αττική. Σισμανόγλειο και Τζάνειο γίνονται νοσοκομεία αποκλειστικά για ασθενείς.

Ειδικά για το Σισμανόγλειο, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά όλων των εκτός Covid κλινικών του στο Ερρίκος Ντυνάν, που αυτή τη στιγμή έχει πληρότητα 30%. Το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών, ώστε να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του ΕΣΥ και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών.Loading...