Αρχική » Δραματική η κατάσταση : Αττική-Σκέψεις για μεταφορά ασθενών σε Λαμία και Λάρισα

Δραματική η κατάσταση : Αττική-Σκέψεις για μεταφορά ασθενών σε Λαμία και Λάρισα

από admin
Μετάλλαξη Δέλτα: Μάσκες και για τους εμβολιασμένους προτείνει ο ΠΟΥ!

Δεν εξελίσσονται καλά τα πράγματα στο μέτωπο του κορονιού. Ειδικά στην Αττική που, υποτίθεται ότι βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι άνευ προηγουμένου.Η χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών έλαβε δραματικό χαρακτήρα. Υποστηρίχθηκε ότι θα πρέπει να κλείσει όλη η χώρα για 15 μέρες. Όπως τον περασμένο Μάρτιο.

Αλλά το στοιχείο που δείχνει τη δραματικότητα της κατάστασης είναι η πρόταση που, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», έπεσε στο τραπέζι της σύσκεψης.Να αντιμετωπιστεί η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και η συμφόρηση στα νοσοκομεία της Αττικής με μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Η πρόταση δεν πέρασε καθώς υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις. Είναι αδύνατον να μεταφερθούν βαριά άρρωστοι και ηλικιωμένοι από την Αττική σε Λαμία ή Λάρισα.

Προς το παρόν, ο σχεδιασμός προβλέπει την αναδιάταξη των δυνάμεων των νοσοκομείων στην Αττική. Σισμανόγλειο και Τζάνειο γίνονται νοσοκομεία αποκλειστικά για ασθενείς.

Ειδικά για το Σισμανόγλειο, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά όλων των εκτός Covid κλινικών του στο Ερρίκος Ντυνάν, που αυτή τη στιγμή έχει πληρότητα 30%. Το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών, ώστε να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του ΕΣΥ και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards