Εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού στον Εβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός  απέναντι από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.Μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία
Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη ή σε κάποια περιοχή της Αδριανούπολης.

Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές.
Η παρακάτω φωτογραφία που δημοσίευσε το militaire.gr είναι ενδεικτική της κατάστασης.


Εικόνες από την περιοχή του Εβρου μετά την εκκένωση του καταυλισμού / Φωτογραφία: www.militaire.gr

Παραμένουν σε ισχύ ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής
Πηγές του ΓΕΕΘΑ, πάντως, αναφέρουν πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής των ανδρών που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, καθώς το δάσος στις Καστανιές είναι πυκνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών.

Εκεί που από τις 29 Φεβρουαρίου εξελισσόταν το τουρκικό “σχέδιο πολιορκίας” με “όπλο” χιλιάδες μετανάστες που είχε προωθήσει το καθεστώς Ερντογάν.

Γι’ αυτό και τα αμυντικά μέτρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων δεν χαλαρώνουν καθόλου, ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και στον υπόλοιπο Έβρο.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητική πηγή, οι Τούρκοι θέλουν να εμφανίσουν εκκένωση της περιοχής και δείχνουν κάποιες εικόνες.

Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα χρόνος ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως στον Εβρο θα μετέβαινε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο δεν θα πάει τελικά.READ  Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here