Σε περιπέτειες μπήκε μια τραγουδίστρια στη Μαλαισία, καθώς κατηγορείται ότι κρατούσε μια αρκούδα στο διαμέρισμά της στην Κουάλα Λουμπούρ. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι νόμιζε ότι ήταν σκύλος…

Η 27χρονη Ζαρίθ Σοφία Γιασίν, η οποία έχει περάσει και από reality show στην πατρίδα της, ισχυρίζεται ότι πριν δύο εβδομάδες είδε ένα τραυματισμένο ζώο, που νόμιζε ότι ήταν σκυλί, στην άκρη του δρόμου και το πήρε μαζί της. Στην πορεία συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για αρκούδα αλλά συνέχισε να το κρατά λόγω του τραυματισμού του. Ισχυρίζεται ότι θα το έδινε σε έναν τοπικό ζωολογικό κήπο μόλις αυτό ξεπερνούσε το πρόβλημα και δυνάμωνε.

“Ήταν βράδυ όταν βρήκα την μικρή αρκούδα, αποδυναμωμένη, στην άκρη του δρόμου. Νόμιζα ότι ήταν σκύλος. Ανησυχούσα να στείλω τον Μπρούνο στον ζωολογικό κήπο ενώ ήταν τραυματισμένος γιατί εκεί τα ζώα φαίνονται αδύνατα” είπε στην εφημερίδα The Star της Μαλαισίας.

Στα social media μάλιστα κυκλοφόρησε βίντεο, με την αρκούδα να βγάζει το κεφάλι της έξω από παράθυρο του διαμερίσματος. Αποτέλεσμα ήταν να σπεύσουν στο σημείο οι αρχές και να συλλάβουν την τραγουδίστρια, η οποία κατηγορείται για παράνομη κατοχή της αρκούδας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 200.000 ρινγκίτ (42.500 ευρώ) ή με φυλάκιση 10 ετών για κατοχή προστατευόμενου είδους χωρίς άδεια, όπως αναφέρει η Jakarta Post.Όσον αφορά στην αρκούδα, που είναι μόλις 6 μηνών, είναι πλέον ασφαλής και υγιής στα χέρια ειδικών. Να σημειωθεί ότι οι αρκούδες της Μαλαισίας ή αρκούδες του Ήλιου είναι είδος που ζει στα τροπικά δάση της νοτιοανατολικής Ασίας και χαρακτηρίζονται “ευάλωτες”, σύμφωνα με την Κόκκινη Λίστα της IUCN (Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης). Είναι παμφάγες και έχουν πάρει το όνομά τους από την χαρακτηριστική κίτρινη κηλίδα στο κεφάλι και το στήθος τους.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here