Αρχική » Είδηση σοκ:DEFCON 2 στη Ρωσία- Διαταγή να ετοιμαστούν τα καταφύγια στην Μόσχα

Είδηση σοκ:DEFCON 2 στη Ρωσία- Διαταγή να ετοιμαστούν τα καταφύγια στην Μόσχα

από admin
Είδηση σοκ:DEFCON 2 στη Ρωσία- Διαταγή να ετοιμαστούν τα καταφύγια στην Μόσχα

DEFCON 2 στη Ρωσία: Διαταγή να ετοιμαστούν τα καταφύγια στην Μόσχα – Ανατίναξη του φράγματος Kakhovskaya & πυρηνική έκρηξη στον ορίζοντα…

Είδηση σοκ έρχεται από την Ρωσία καθώς δόθηκε εντολή να ετοιμαστούν τα καταφύγια στην ρωσική πρωτεύουσα, κάτι που ξεπερνά ακόμη και τον Ψυχρό Πόλεμο. Ήδη ξεκίνησαν να τοποθετούνται πινακίδες και να μεταφέρονται χειρουργικές αίθουσες νοσοκομείων σε καταφύγια βομβών.

Η ρωσική ηγεσία προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο: Για τρίτη ημέρα βρίσκεται ψηλά στα ρωσικά ΜΜΕ η ανατίναξη του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya.

Αν αυτό συμβεί, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να υπάρξει είτε άμεσα είτε έμμεσα πυρηνική καταστροφή καθώς θα απειληθεί σοβαρά το σύστημα ψύξης του πυρηνικού σταθμού NPP Zaporizhzhya.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες, για πρώτη φορά στα ρωσικά ΜΜΕ και στην κρατική τηλεόραση εμφανίστηκαν πληροφορίες για πυροδότηση πυρηνικής βόμβας από τους Ουκρανούς στο Νικολάεφ που θα οδηγήσει στην εμπλοκή των ΗΠΑ.

Συνεπώς τυχόν ανατίναξη του φράγματος θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε πυρηνικό πλήγμα.

Λογικά, καταφύγια θα αρχίσουν να ετοιμάζονται και σε άλλες ρωσικές πόλεις ενώ θα ανέβει το επίπεδο πυρηνικής ετοιμότητας των στρατηγικών δυνάμεων αποτροπής.

Ουσιαστικά μιλάμε για κατάσταση DEFCON 2 στην Ρωσία καθώς η ρωσική ηγεσία δείχνει να προετοιμάζεται για τυχόν κτύπημα ακόμη και στην ρωσική πρωτεύουσα από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.

Ετοιμάζονται τα καταφύγια στην Μόσχα
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, τα νοσοκομεία της Μόσχας εξοπλίζουν χειρουργικές αίθουσες σε καταφύγια βομβών, είπε μια «πηγή από τον ιατρικό τομέα της ρωσικής πρωτεύουσας».

Ταμπέλες με την επιγραφή «Καταφύγιο» εμφανίστηκαν στην παιδική πολυκλινική της πόλης Νο. 110.

Είδηση σοκ:DEFCON 2 στη Ρωσία- Διαταγή να ετοιμαστούν τα καταφύγια στην Μόσχα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοια καταφύγια ετοιμάζονται στο Νοσοκομείο Yudin, καθώς και στο City Clinical Hospital Νο. 31.

“Παλαιότερα υπήρχαν γραφεία για τους υπαλλήλους, όπου οι γιατροί μπορούσαν να τρώνε ή να αλλάζουν. Τώρα στο υπόγειο θα είναι δυνατό να κρυφτείς από κάτι άγνωστο.

Τακτοποιούν τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στο υπόγειο. Επιπλέον, παρέχουν φως και επικοινωνίες στα καταφύγια και μεταφέρουν νερό, φανάρια και επιτραπέζια σκεύη μιας χρήσης” γράφει ρωσικό ΜΜΕ.

Παράλληλα, και το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας, ακολουθώντας το Υπουργείο Υγείας, έλαβε εντολή να εξοπλίσει καταφύγια βομβών σε ιδρύματα που υπάγονται σε αυτό.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίας 24 ώρες, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν συμβούλευσε τους πολίτες του να απόσχουν από τα ταξίδια στην Ουκρανία και ζήτησε από τους Ιρανούς που βρίσκονται εκεί να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα

Ακολούθησε η Ινδία και το Βιετνάμ ζητώντας από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

DEFCON 2Aνατίναξη του φράγματος Kakhovskaya: Σενάρια για την εξέλιξη της καταστροφής
Ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για επικείμενη καταστροφή του φράγματος Kakhovskaya. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Kakhovskaya είναι ένα από τα ένδοξα έργα των μεγάλων κομμουνιστικών κατασκευαστικών έργων της Σοβιετικής Ένωσης. Η πόλη Novaya Kakhovka δημιουργήθηκε μόνο για την εξυπηρέτηση του προσωπικού του υδροηλεκτρικού σταθμού και των μελών της οικογένειας.

Το υδροηλεκτρικό συγκρότημα τέθηκε σε λειτουργία ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της έκτης υδροηλεκτρικής μονάδας του σταθμού το 1956. Πρόκειται για έναν τυπικό πεδινό υδροηλεκτρικό σταθμό, τον χαμηλότερο από τον καταρράκτη των φραγμάτων του Δνείπερου. Το συνολικό μήκος του φράγματος είναι πάνω από 3,8 χιλιόμετρα και συγκρατεί τη δεξαμενή Kakhovka με όγκο 18,2 κυβικά χιλιόμετρα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή στον Δνείπερο και ταυτόχρονα η κύρια πηγή ύδρευσης για ολόκληρο το νότο.

Μόνο ένα φράγμα 16,5 μέτρων, το οποίο οι Ουκρανοί εθνικιστές απειλούν να ανατινάξουν, εμποδίζει τη γιγάντια μάζα νερού να διαρρεύσει. Η τρομοκρατική ενέργεια εξυπηρετεί πολλούς Ουκρανικούς στόχους ταυτόχρονα.

Ο πρώτος στόχος είναι η φυσική καταστροφή του άμαχου πληθυσμού που ήθελε να περάσει κάτω από τον έλεγχο της Ρωσίας. Το έδαφος κατάντη του Δνείπερου είναι πλέον μέρος του ρωσικού εδάφους.

Ο δεύτερος λόγος είναι η καταστροφή των πλωτών περασμάτων στην περιοχή Χερσώνα. Χρησιμοποιούνται τόσο για τον εφοδιασμό της ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, όσο και ως ανθρωπιστικό διάδρομο μεταξύ των περιοχών της Χερσώνας.

Η διαβάθμιση της Defense readiness condition (DEFCON) είναι: 1 ) Πυρηνικός η συμβατικός πόλεμος 2) Ένα βήμα πριν τον πόλεμο, 3) Αυξημένη ετοιμότητα Μονάδων, 4) Επαγρύπνηση και αύξηση μέτρων ασφαλείας και παρακολούθησης 5) Κανονική κατάσταση ετοιμότητας.

Συνέχεια στο warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards