Αρχική » Εικόνες φρίκης στον Ισημερινό : Οι αρχές μαζεύουν πτώματα από τα σπίτια (VIDEO)

Εικόνες φρίκης στον Ισημερινό : Οι αρχές μαζεύουν πτώματα από τα σπίτια (VIDEO)

από admin
Εικόνες φρίκης εκτυλίσσονται στην πόλη Γουαγιακίλ του Ισημερινού, με την αστυνομία και τον στρατό να μαζεύουν 700 πτώματα ανθρώπων

Τα νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών στην Γουαγιακίλ έχουν ξεχειλίσει ασθενείς και θύματα  εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

..με αποτέλεσμα να παρεμβαίνουν οι αρχές και να παραλαμβάνουν πάνω από 700 πτώματα μέσα από τα σπίτια τους όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Τους σορούς περιμάζεψε από τα σπίτια τους ειδική δύναμη αποτελούμενη από στελέχη της αστυνομίας και του στρατού η οποία συστήθηκε από την κυβέρνηση εν μέσω του χάους που προκαλεί η πανδημία στη Γουαγιακίλ, μεγάλο λιμάνι στις ακτές του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό.“Ο αριθμός (των πτωμάτων) που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια από την ειδική δύναμη ξεπέρασε τα 700”, δήλωσε ο Χόρχε Γουάτεδ, ο οποίος διευθύνει την ομάδα αυτή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη Γουαγιακίλ.

Ο Γουάτεδ δεν διευκρίνισε τα αίτια των θανάτων, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη Γουαγιακίλ εξαιτίας της πανδημίας.

Τεράστιες οι καθυστερήσεις στις κηδείες και στις ταφές

Με βάση τον επίσημο εθνικό απολογισμό, στον Ισημερινό καταγράφονται περί τα 7.500 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 333 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα, την 29η Φεβρουαρίου.Η ειδική δύναμη της αστυνομίας και του στρατού άρχισε να μαζεύει πτώματα από σπίτια πριν από τρεις εβδομάδες, καθώς τα γραφεία κηδειών αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη Γουαγιακίλ.

Καταγράφονται τεράστιες καθυστερήσεις στις κηδείες και τις ταφές, καθώς εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας 15 ώρες το 24ωρο που έχει κηρυχθεί σε όλη την επικράτεια του Ισημερινού.

Αντιμέτωποι με αυτή τη φρικιαστική κατάσταση, κάτοικοι έχουν μοιραστεί μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης videos που εικονίζουν πτώματα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους και απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια οικογενειών που θέλουν να θάψουν τους νεκρούς τους.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανέλαβε τις ταφές, μπροστά στην αδυναμία πολλών συγγενών να προχωρήσουν σε αυτές για διάφορους λόγους, ιδίως οικονομικούς.

Δείτε videos με σκληρές εικόνες από την πόλη Γουαγιακίλ του Ισημερινού:
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards