Αρχική » Εκκενώστε την Τουρκία :Πρωτοφανής κίνηση από Ισραήλ

Εκκενώστε την Τουρκία :Πρωτοφανής κίνηση από Ισραήλ

από admin
Bλήμα, πιθανότατα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε μέσα σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη. Εντοπίστηκε βλήμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νέα Σμύρνη – Αποκλείστηκε η περιοχή

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Yair Lapid κάλεσαν σήμερα τους Ισραηλινούς να φύγουν άμεσα από την Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις και αν είναι εφικτό να ακυρώσουν γενικά τα ταξίδια τους στην Τουρκία.

Το Ισραήλ προχώρησε σε αναβάθμιση της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε στις 30 Μαΐου για αποφυγή ταξιδιών στην Κωνσταντινούπολη, προχωρώντας σε μία κίνηση που θυμίζει… Ουκρανία.

Πλέον η σύσταση δεν περιορίζεται μόνο σε μία τουρκική πόλη αλλά σε ολόκληρη την χώρα!

Η οδηγία της ισραηλινής κυβέρνησης γεννά πολλά ερωτηματικά καθώς το Ισραήλ παραδέχεται πως στην Τουρκία δρουν “πολλαπλοί τρομοκρατικοί ιρανικοί πυρήνες” υπονοώντας πως υπάρχει “διάβρωση των τουρκικών υπηρεσιών” (ή μάλλον συνεργασία;).

Όπως και να χει, ολόκληρη η περιοχή μυρίζει “μπαρούτι” και η κίνηση του Ισραήλ προκαλεί έντονη ανησυχία.

“Μην ταξιδεύτε στην Τουρκία”
Οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να φύγουν «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, λόγω ιρανικών απειλών.

«Μετά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στην Τουρκία και μετά από μια μαζικές απόπειρες ιρανικών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών κατά τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη, καλούμε τους Ισραηλινούς να μην πετούν στην Κωνσταντινούπολη και, εκτός εάν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη,:

-μην πετάξετε καθόλου στην Τουρκία . Εάν βρίσκεστε ήδη στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε στο Ισραήλ το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Λαπίντ σε δήλωση.

Το Kan News ανέφερε την Κυριακή ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν τον περασμένο μήνα μια απόπειρα ιρανικής επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Τουρκία.

Οι ισραηλινές αρχές ενημέρωσαν τους Τούρκους ομολόγους τους για την πρόθεση του Ιράν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις και τους ζήτησαν να δράσουν κατά της ιρανικής οργάνωσης που δρούσε στη χώρα.

“Πολλαπλοί ιρανικοί τρομοκρατικοί πυρήνες δρουν στην Τουρκία”

«Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις είχαν στόχο Ισραηλινούς που πήγαν διακοπές. Έχουν επιλέξει σκόπιμα Ισραηλινούς πολίτες για να τους απαγάγουν ή να τους σκοτώσουν. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Είναι πραγματικός και άμεσος κίνδυνος», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας.

Ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε την Κυριακή στο Channel 13 ότι υπάρχουν πολλαπλοί ιρανικοί τρομοκρατικοί πυρήνες που δρουν στην Τουρκία με σχέδια για απαγωγή ή δολοφονία Ισραηλινών υπηκόων

«Κανένα ταξίδι για διακοπές δεν αξίζει τη ζωή σου και τη ζωή των αγαπημένων σου», είπε ο Λάπιντ.

Είχε όμως και ένα μήνυμα για τους Ιρανούς, σημειώνει η Jerusalem Post: «Το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα σας φτάσει όπου και αν είστε».

Ο Λαπίντ ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για τη βοήθειά της, τονίζοντας τη σημασία του τουρισμού για την Τουρκία και εκφράζοντας τις ελπίδες ότι οι Ισραηλινοί θα μπορέσουν σύντομα να ταξιδέψουν ξανά εκεί με ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards