ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ:

Μακεδονία: Αρχικά από τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βορειότερα τμήματα οι πρώτες μπόρες. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ισχυρό κατά τόπους χαρακτήρα με σποραδικές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα, οι οποίες σε ανατολική Χαλκιδική, Καβάλα, Σέρρες κι ανατολική Θεσσαλονίκη θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και έκταση. Το βράδυ θα ακολουθήσει άστατος καιρός με όμβρους ή τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντροδυτικά τμήματα.

Θράκη: Παροδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με βελτίωση στη συνέχεια. Στο Νομό Ξάνθης, ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα, τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα.

Ήπειρος: Τοπικοί σύντομοι όμβροι ή πρόσκαιρη καταιγίδα στα ανατολικά κυρίως τμήματα, πλησίον των ορεινών όγκων, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Θεσσαλία: Σύντομες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα με απότομη έναρξη και λήξη. Μετά τα μεσάνυχτα και προς τα ξημερώματα της Τρίτης υπάρχει αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας τοπικών καταιγίδων στα ανατολικά τμήματα.

Στερεά Ελλάδα: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Πιθανώς ισχυρές καταιγίδες να σημειωθούν σε Αττικοβοιωτία τις απογευματινές ώρες από κύτταρο που θα αναπτυχθεί στη δυτική Βοιωτία και θα κινηθεί νοτιοανατολικά.

Πελοπόννησος: Τις θερμές ώρες όμβροι αναμένονται στα ορεινά, κυρίως τα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά. Σε Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία φαινόμενα θα σημειωθούν και στα πεδινά.

Ιόνιο: Βελτιωμένος καιρός

Αιγαίο: Βελτιωμένος καιρός. Μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει σε πολλά τμήματα και πιθανώς να σημειωθούν λίγα φαινόμενα, κυρίως στις Κυκλάδες. Τοπικές καταιγίδες θα απασχολήσουν και τις Σποράδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο τις βραδυνές ώρες.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

, Έκτακτο δελτίο ισχυρών τοπικά καταιγίδων σε ηπειρωτικά τμήματα για αύριο Δευτέρα 06-06-2022.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί μέτριοι.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στο μεγαλύτερο τμήμα του φτάνοντας τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξαίρεση τις Κυκλάδες όπου θα πνέουν δυτικοί γενικά ασθενείς έως 4 μποφόρ στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά βελτιωμένος. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν όμβροι και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές. Το βράδυ το άστατο καιρικό μοτίβο θα συνεχιστεί με πιθανές μπόρες κατά τόπους.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς. Στη συνέχεια βορειοδυτικοί μέτριοι.

Θερμοκρασία: Έως 33-34 βαθμούς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Άστατος καιρός από το μεσημέρι με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Το άστατο μοτίβο θα επικρατήσει και τη νύχτα.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς. Στη συνέχεια βόρειοι μέτριοι και το βράδυ εκ νέου μεταβλητοί με στροφή σε νοτιοανατολικούς.

Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς

forecastweather

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here