Αρχική » EKTAKTO- Ώρα μηδέν: Διάταγμα προέδρου Κίνας για “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ταϊβάν

EKTAKTO- Ώρα μηδέν: Διάταγμα προέδρου Κίνας για “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ταϊβάν

από admin
Ξεκάθαρες απειλές πολέμου από την εφημερίδα Daily Sabah θέτοντας το ερώτημα

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, υπέγραψε διάταγμα το οποίο τίθεται σε άμεση ισχύ και παρέχει τη νομική βάση για “ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις” των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

Οι στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της έννοιας του “πολέμου” σύμφωνα με το Πεκίνο.

Το διάταγμα αφορά την Ταϊβάν και μπορούμε να πούμε πως κινείται στο ίδιο πλαίσιο με τον Β.Πούτιν και την επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος Κίνας-Ταϊβάν θα ονομαστεί… “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”!

Διάταγμα Σι Τζινπίνγκ: “Eιδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις”

Πιο αναλυτικά, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, υπέγραψε ένα διάταγμα που αφορούν στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός του πολέμου, που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη.

Τα προσχέδια του διατάγματος τυποποιούν και παρέχουν τη νομική βάση για τις κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εκτελέσουν αποστολές όπως η βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών, η ανθρωπιστική βοήθεια, η συνοδεία και οι ειρηνευτικές αποστολές προκειμένου να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα της Κίνας.

Τα προσχέδια στοχεύουν στην πρόληψη και την εξουδετέρωση κινδύνων και προκλήσεων, στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, στην προστασία ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων, στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας, των αναπτυξιακών συμφερόντων, της παγκόσμιας ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας.

Τα προσχέδια έχουν σημαντική σημασία για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις για την εκτέλεση των καθηκόντων και των αποστολών τους στη νέα εποχή, καθώς θα εισάγουν καινοτομίες στους τρόπους χρήσης των στρατιωτικών δυνάμεων και θα τυποποιήσουν την οργάνωση και την εφαρμογή των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων εκτός του πολέμου.

“Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός από τον πόλεμο αναφέρονται σε επιχειρήσεις που δεν περιλαμβάνουν πόλεμο, όπως βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και σε επιχειρήσεις που περιορίζουν την κλίμακα της χρήσης βίας, όπως θαλάσσια συνοδεία και διατήρηση της ειρήνης” δήλωσε ένας Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Τα προσχέδια του διατάγματος χωρίζονται σε έξι και 59 κεφάλαια, και συνοψίζουν τις εμπειρίες που έχουν συσσωρευτεί από προηγούμενες αποστολές και πρακτικές, αντλούν αποτελέσματα τόσο από στρατιωτική όσο και πολιτική έρευνα.

Τυποποιούν τις βασικές αρχές, την οργάνωση και τη διοίκηση, τους τύπους δραστηριοτήτων, την υποστήριξη δραστηριοτήτων και την πολιτική εργασία, παρέχοντας τη νομική βάση για τα στρατεύματα να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός του πολέμου.

Κινεζικές πηγές αναφέρουν πως “διεξάγοντας αυτές τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κινεζικά στρατεύματα μπορούν να αποτρέψουν τις δευτερογενείς επιπτώσεις μιας περιφερειακής αστάθειας από το να επηρεάσουν την Κίνα, να εξασφαλίσουν ζωτικής σημασίας οδούς μεταφοράς στρατηγικών υλικών όπως το πετρέλαιο ή να προστατέψουν τις υπερπόντιες επενδύσεις, τα έργα και το προσωπικό της Κίνας”.

Κίνα: “Θα πολεμήσουμε με κάθε κόστος”
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας προειδοποίησε ότι η Κίνα «δεν θα διστάσει να ξεκινήσει πόλεμο» εάν η Ταϊβάν κηρύξει την ανεξαρτησία της.

Είπε σχετικά:

«Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, ο κινεζικός στρατός δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει με κάθε κόστος και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Θα συντρίψει οποιαδήποτε προσπάθεια των “αυτονομιστών της Ταϊβάν” να διαχωρίσουν την Ταϊβάν από την “μητέρα-πατρίδα”.

Οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διασφαλίσουν με αποφασιστικότητα την εθνική και εδαφική κυριαρχία”.

Διαβάστε επίσης:

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards