Αρχική » ΕΚΤΑΚΤΟ-Σε ετοιμότητα ο Δεύτερος Στόλος των ΗΠΑ: Προετοιμασία εμπλοκής στη Μ. Θάλασσα- Σε θέσεις διασποράς οκτώ C-17A Globemaster

ΕΚΤΑΚΤΟ-Σε ετοιμότητα ο Δεύτερος Στόλος των ΗΠΑ: Προετοιμασία εμπλοκής στη Μ. Θάλασσα- Σε θέσεις διασποράς οκτώ C-17A Globemaster

από admin
ΕΚΤΑΚΤΟ-Σε ετοιμότητα ο Δεύτερος Στόλος των ΗΠΑ: Προετοιμασία εμπλοκής στη Μ. Θάλασσα- Σε θέσεις διασποράς οκτώ C-17A Globemaster

Kατι λιγότερο από 30 μίλια χωρίζουν ρουμανικές και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις Navy Seals, από ρωσικές στην Μαύρη Θάλασσα με το ΝΑΤΟ να ετοιμάζεται εντατικά για στρατιωτική εμπλοκή.

Ο μήνας που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμος για την εμφάνιση νέου στρατιωτικού μετώπου.

Σε θέσεις διασποράς βρίσκονται με το πρόσχημα άσκησης οκτώ C-17A Globemaster III της Αεροπορίας των ΗΠΑ για μαζικές αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις, αν και εφόσον απαιτηθεί ενώ ο Δεύτερος Στόλος αυξάνει τις δυνάμεις του και είναι έτοιμος να συνδράμει στον Έκτο Στόλο αν χρειαστεί.

Όλα σχετίζονται με την είσοδο “Ειρηνευτικού αποσπάσματος” στην Δυτική Ουκρανία και την κατάληψη του Φιδονησίου που έχει ως συνέπεια η Ρωσία να “ακουμπά” τα ρουμανικά σύνορα.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ αυξάνει την παρουσία του στον Βόρειο Ατλαντικό
Ο Δεύτερος Στόλος του αμερικανικού Ναυτικού αυξάνει την ομάδα πλοίων στον Βόρειο Ατλαντικό με απόφαση της ανώτατης διοίκησης των ΗΠΑ. Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή γίνεται λόγω της αυξανόμενης έντασης στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Διοικητής του Στόλου, Αντιναύαρχος Daniel Dwyer, δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Δεύτερος Στόλος ενισχύει την παρουσία του στα ανοικτά των ακτών της Ευρώπης εκτός προγραμματισμένων ασκήσεων.

Όταν ρωτήθηκε από δυτικούς δημοσιογράφους εάν η ανάπτυξη συνδέεται με τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην Ουκρανία, ο Dwyer απάντησε διστακτικά ότι η αύξηση της μόνιμης παρουσίας πολεμικών πλοίων στην περιοχή καταδεικνύει μια «δέσμευση για την προστασία των Ευρωπαίων συμμάχων και εταίρων».

Επισήμως, ο Δεύτερος Στόλος των ΗΠΑ είναι υπεύθυνος για τον δυτικό Ατλαντικό από την Καραϊβική έως τον Βόρειο Πόλο. Ωστόσο, ο Dwyer είπε ότι ο Στόλο θα μπορούσε να επεκτείνει γρήγορα την παρουσία του στην Ευρώπη και την Αφρική και να παρέχει υποστήριξη στον στόλο του ΝΑΤΟ «εκτός της κανονικής περιοχής ευθύνης του» (Έκτο Στόλο).

“Η αποστολή του Δεύτερου Στόλου είναι να συγκρατήσει και να νικήσει πιθανούς αντιπάλους στην περιοχή ευθύνης του -όπου κι αν βρίσκεται- προσθέτοντας ότι ο Στόλος προστατεύει επίσης τις θαλάσσιες επικοινωνίες μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής” είπε ο Dwyer.

Σχηματισμός οκτώ C-17A Globemaster III
Tουλάχιστον οκτώ C-17A Globemaster III της Αεροπορίας των ΗΠΑ απογειώθηκαν από μια βάση στη βόρεια Νορβηγία διαδοχικά και στη συνέχεια πέταξαν προς νότο.

Πρόκειται για τα:

USAF C17 Globemaster III RCH741
-USAF C17 Globemaster III RCH742
-USAF C17 Globemaster III RCH743
-USAF C17 Globemaster III RCH744
-USAF C17 Globemaster III RCH745
-USAF C17 Globemaster III RCH746
-USAF C17 Globemaster III RCH747
-USAF C17 Globemaster III RCH748

Η απογείωση ενός τέτοιου “πακέτου” C-17A Globemaster III συνδέεται με την ετήσια άσκηση υπό την ηγεσία του αμερικανικού στρατού που ονομάζεται Swift Response.

Η φετινή άσκηση περιλαμβάνει ένα τεράστιο στοιχείο αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων με ταυτόχρονες ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Συνολικά 9.000 άτομα από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 2.700 στρατιωτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα λάβουν μέρος στη Swift Response 2022.

Η Αεροπορία των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAFE) με δελτίο τύπου επιβεβαίωσε, αργότερα χτες το βράδυ, ότι τα C-17As από την 62η και 446η πτέρυγα Αερομεταφορών της βάσης Lewis-McChord της Πολιτείας Ουάσιγκτον και της 315ης και 437ης Πτέρυγας από την Βάση Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα διασκορπίστηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη για να υποστηρίξουν την Άσκηση Swift Response 2022.

«Τα αεροσκάφη C-17 θα υποστηρίξουν την πανευρωπαϊκή άσκηση από τοποθεσίες στην Ιταλία, τη Σλοβενία ​​και το Ηνωμένο Βασίλειο για να παρέχουν δυνατότητες αερομεταφορών και ρίψεων από αέρος», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Για τον στρατό των ΗΠΑ, το Swift Response 2022 θα είναι μια σημαντική επίδειξη των αερομεταφερόμενων δυνατοτήτων γενικότερα, με στοιχεία και από τις τρεις κύριες συμβατικές μονάδες αλεξιπτωτιστών του Στρατού – 82η, 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και την 4/25η Πεζικού.

   

Συνέχεια στο warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards