Αρχική » EKTAKTO-Toυρκικό Non Paper:Τέλος τα ΜΟΕ κλείνουν οι δίαυλοι επικοινωνίας!

EKTAKTO-Toυρκικό Non Paper:Τέλος τα ΜΟΕ κλείνουν οι δίαυλοι επικοινωνίας!

από admin
Ο Ερντογάν ζητά εξουσιοδότηση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση για στρατιωτική επέμβαση εναντίον Ελλάδας λόγω τουρκολιβυκού μνημονίου!

Non paper έχει διανείμει σε τουρκικά ΜΜΕ η κυβέρνηση Ερντογάν εξηγώντας τους λόγους, που σύμφωνα με την Άγκυρα, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση.

Παράλληλα αναφέρουν πως μετά το Στρατηγικό Συμβούλιο Συνεργασίας έχουν ακυρωθεί και τα ΜΟΕ που είχαν αποφασιστεί από κοινού με Ελλάδα. Οι Τούρκοι το αναφέρουν για να δείξουν πως κόβονται οι δίαυλοι επικοινωνίας με Ελλάδα.

Οι Τούρκοι αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Μαζί με τον οπλισμό των νησιών του Αιγαίου και την εκστρατεία «μην δίνεις F-16», η Ελλάδα και ο Κ.Μητσοτάκης προχώρησε σε 11 κινήσεις που διέλυσαν τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Με την Αθήνα απενεργοποιήθηκαν δύο μηχανισμοί.

O πρώτος ήταν η «Συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες του τουρκικού και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας. Ο 64ος γύρος των συναντήσεων διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο. Παράλληλα ακυρώθηκε και το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας.

   

Οι 11 λόγοι της κρίσης”
Τα 11 βήματα της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, που έχουν φέρει τις σχέσεις σε οριακό σημείο, είναι τα εξής:

1- Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμαρτύρεται για την Τουρκία σε τρίτες χώρες
2- Η απάνθρωπη μεταχείρισή των Ελλήνων προς τους μετανάστες και η προώθηση μεταναστών προς την Τουρκία
3- Η μαξιμιστική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο
4- Ο εξοπλισμός των νησιών στο Αιγαίο και απόβαση στρατιωτών
5- Η Λωζάνη και η παραβίαση των Συμφωνιών των Παρισίων
6- Η έναρξη διεθνούς εκστρατείας κατά της Τουρκίας με 16 χάρτες
7- Η πίεση στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης
8- Παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου
9- Ανακοινώσεις NAVTEX σε Αιγαίο και Μεσόγειο
10- Ο εξοπλισμός της χώρας με αμερικανικές βάσεις
11- Η επιμονή στα 12 μίλια χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

Τουρκικά ΜΜΕ: “Ο Μητσοτάκης πήγε Κω και Αστυπάλαια”
Στη συνέχεια τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν”

“Μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραπονέθηκε για την Τουρκία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και έλαβε την υποστήριξη της Γαλλίας και της Γερμανίας, επισκέφθηκε τα νησιά Κω και Αστυπάλαια στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού.

Τα νησιά αυτά έχουν στρατικοποιηθεί ενάντια στη Συμφωνία του Παρισιού του 1947. Πήγε και στο νησί Ψέριμος, το όνομα του οποίου δεν είναι στη λίστα με τα νησιά που έδωσε στην Ελλάδα η Συνθήκη των Παρισίων. Στο δρόμο του για το νησί , στον λογαριασμό του στα social media, τράβηξε μια φωτογραφία της ελληνικής σημαίας ζωγραφισμένη με μπογιά σε έναν βράχο στο νησί και είπε:«Το γαλάζιο του Αιγαίου. Συναντά το μπλε της σημαίας!». Τα ελληνικά μέσα έγραψαν ότι ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα, το κέντρο υγείας και το γραφείο της ακτοφυλακής .

   

“Η Τουρκία προειδοποιεί για τα νησιά”
Η Αθήνα άρχισε να εξοπλίζει τα νησιά στην περιοχή των Δωδεκανήσων, τα οποία θα έπρεπε να είχαν αποστρατικοποιηθεί σύμφωνα με τις Συμφωνίες των Παρισίων του 1947. Εξακολουθεί να εξοπλίζει και να κρατά στρατιώτες εκεί.

Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει πολλές φορές την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ότι εξόπλισε αυτά τα νησιά κατά παράβαση της Συμφωνίας του Παρισιού. Η Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι εξόπλισε τα νησιά στο πλαίσιο του «δικαιώματος της αυτοάμυνας», επικαλούμενη το άρθρο 51 του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι απειλείται από την Τουρκία.

Η Τουρκία έκανε πρόσφατα δηλώσεις προειδοποιώντας την Ελλάδα για τα νησιά. Σε δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Η Ελλάδα έχει αλλάξει το καθεστώς των νησιών, επομένως η Ελλάδα πρέπει να αφοπλίσει αυτά τα νησιά. Διαφορετικά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία».

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards