Αρχική » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές στη Χαλκίδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές στη Χαλκίδα

από admin
Χαλκίδα

Χαλκίδα: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πλημμύρας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χαλκίδα, κι ενώ ο καιρός έχει βελτιωθεί και δεν υπάρχουν βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κι αυτό γιατί έστω και καθυστερημένα ο κρατικός μηχανισμός κατάλαβε ότι σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί, δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και έχουν μετατραπεί σε λίμνες και κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου έχουν πλημμυρίσει, σε πολλούς δρόμους απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων και σε όσους επιτρέπεται, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, μέχρι τις 3 Ιουνίου 2019.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο αίτημα του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τονίζοντας ότι περιοχές της Χαλκίδας έχουν πληγεί δραματικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα…

Δείτε το βίντεο:

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards