Αρχική » Αστυνομία: Μην ανοίξετε Email που έχει δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομία: Μην ανοίξετε Email που έχει δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ.

από admin
Αστυνομία: Μην ανοίξετε Email που έχει δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες για απάτη μέσω mail που έχει δήθεν αποστολέα της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας.


Σύμφωνα γίνεται γνωστό, τις τελευταίες ημέρες φτάνει μέσω mail ένα μήνυμα με δήθεν αποστολέα την Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνεται ομαδικώς από απατεώνες και στόχο έχει την απόκτηση πρόσβασης στα αρχεία των πολιτών.

Αυτό που κάνει άκρως ευδιάκριτη την απάτη και αποδεικνύει ότι το αρχείο είναι πλαστό, είναι το γεγονός ότι ο «αποστολέας» είναι η «Γενική Διεύθυνση Ελληνικής Αστυνομίας», παρόλο που δεν υπάρχει τέτοιος κλάδος στο Σώμα.

Παράλληλα, το μήνυμα φέρει την υπογραφή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος είναι πλέον γενικός γραμματέας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως φαίνεται, το mail δεν στέλνεται από καλούς γνώστες της ελληνικής γλώσσας, καθώς στο μήνυμα οι απατεώνες ζητούν από τους παραλήπτες «να ακούσετε τον εαυτό σας μέσω e-mail» και «περιμένω τη δοκιμή σας για άνοιγμα από σας (λεπτά)».

ΕΛ.ΑΣ.: Η ανακοίνωση του Αρχηγείου για την απάτη μέσω mail
Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

   

iefimerida

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards