Αρχική » Έναρξη ψυχρής εισβολής με πρόσκαιρες πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια – Ο καιρός την Τετάρτη 09/03/2022

Έναρξη ψυχρής εισβολής με πρόσκαιρες πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια – Ο καιρός την Τετάρτη 09/03/2022

από admin
Έναρξη ψυχρής εισβολής με πρόσκαιρες πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια - Ο καιρός την Τετάρτη 09/03/2022

Όπως ήδη σας έχουμε κάνει γνωστό μέσα από τις προηγούμενες αναλυτικές μας εκτιμήσεις, η χώρα μας βαθμιαία εισέρχεται σε ένα διάστημα επικράτησης πολύ κρύου καιρού, με τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες Σιβηρικής προέλευσης να κατέρχονται ολοένα και νοτιότερα, σημάνοντας έτσι μια σοβαρή για την εποχή ψυχρή εισβολή στη χώρα μας.

Η α’ φάση πρόκειται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ώρες με πρόσκαιρες αλλά πυκνές χιονοπτώσεις να απασχολούν πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας – βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ βαθμιαία κατά τη διάρκεια της Τετάρτης τα φαινόμενα θα κινηθούν νοτιότερα έχοντας τη μορφή βροχής στα πιο πεδινά – παράκτια τμήματα και χιονιού στα ορεινά – ημιορεινά.

Καθώς ο πολικός Αυλώνας θα μετατοπίζεται ανατολικότερα και το χαμηλό θα κινείται προς την περιοχή μεταξύ των Δωδεκανήσων και της Κύπρου, από αργά τη νύχτα της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα αναπτυχθεί μια ζώνη νεφώσεων η οποία θα απασχολήσει τις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές και αυτές οι νεφώσεις την Πέμπτη θα δώσουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές (περισσότερα για τον καιρό της Πέμπτης θα έχουμε σε νεότερή μας πρόγνωση).

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 09/03/2022

Κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύκτιων και πρώτων πρωινών ωρών, σημαντικά επιδεινωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας – βορειοδυτικής χώρας. Πολύ γρήγορα λοιπόν, νέος γύρος πυκνών έως πολύ πυκνών χιονοπτώσεων θα πρέπει να απασχολήσει την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας της δυτικής Μακεδονίας (θα χιονίσει μέσα σε όλες τις πόλεις της περιοχής), ενώ πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα θα έχουν οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία οι οποίες ωστόσο θα φτάνουν έως τα πεδινά.

Γρήγορα μέχρι το ξημέρωμα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και καθώς θα εισέρχονται ταυτόχρονα οι ψυχρότερες αέριες μάζες, αναμένεται ένα διάστημα σοβαρών χιονοπτώσεων σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στην Θεσσαλία (θα χιονίσει πρόσκαιρα αλλά πολύ αξιόλογα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και ίσως πολύ οριακά το πρωί και στην Λάρισα) και στην κεντρική – βόρεια Στερεά Ελλάδα (σε Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα και προοδευτικά Βοιωτία – πιθανή η χιονόπτωση το πρωί στην Λαμία).

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, ενώ έως το πρωί τοπικές χιονοπτώσεις θα απασχολούν τα ορεινά – ημιορεινά της υπόλοιπης ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και τοπικές βροχές τις πεδινές – παράκτιες περιοχές. Τις ίδιες ώρες ένα πρόσκαιρο πέρασμα χιονοπτώσεων αναμένεται και στην Ήπειρο σε υψόμετρα άνω των 400 μέτρων, με πιθανή την παροδική χιονόπτωση και εντός της πόλης των Ιωαννίνων μικρής όμως διάρκειας.

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στις πιο δυτικές περιοχές, με μπόρες βροχής να απασχολούν τα νησιά του Ιονίου και τα πιο δυτικά ηπειρωτικά παράκτια της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου, ενώ στα ανοιχτά του Πελάγους δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική καταιγίδα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα πιο ορεινά της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της βορειοδυτικής Πελ/νησου.

Συνέχεια στο hellasmeteo

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards