Αρχική » Eνεργειακή ασφυξία στη Γερμανία – Τέλος το ζεστό νερό σε Ανόβερο, Μόναχο, Λειψία, Κολωνία

Eνεργειακή ασφυξία στη Γερμανία – Τέλος το ζεστό νερό σε Ανόβερο, Μόναχο, Λειψία, Κολωνία

από admin
Σε «αναμμένα κάρβουνα» η ΕΕ: Τα μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας

Eνεργειακή ασφυξία στη Γερμανία :Τέλος το ζεστό νερό σε δημόσια κτίρια, πισίνες, αθλητικές αίθουσες και γυμναστήρια στη γερμανική πόλη του Ανόβερου, καθώς οι ρωσικές διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου τροφοδοτούν τους φόβους για μια χειμερινή ενεργειακή κρίση.

Η πόλη θα σταματήσει επίσης τα δημόσια σιντριβάνια και τον φωτισμό μεγάλων κτιρίων τη νύχτα, καθώς η πόλη στοχεύει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%, σύμφωνα με tweet του δημάρχου του Ανόβερου, Belit Onay.

«Αυτή είναι μια αντίδραση στην επικείμενη έλλειψη φυσικού αερίου, η οποία αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους δήμους – ειδικά για μια μεγάλη πόλη όπως το Ανόβερο», είπε ο Onay.

Eνεργειακή ασφυξία στη Γερμανία: Θα υπάρξουν περικοπές και στη θέρμανση δημόσιων κτηρίων
Η πόλη θα μειώσει επίσης τους χρόνους ενεργοποίησης της θέρμανσης στα δημοτικά κτίρια μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου – εξαιρουμένων των κέντρων ημερήσιας φροντίδας – θα μετατρέψει όλους τους λαμπτήρες σε LED, θα απαγορεύσει τα κινητά κλιματιστικά, τα αερόθερμα ή τα καλοριφέρ και θα εγκαταστήσει ανιχνευτές κίνησης στη θέση του μόνιμου φωτισμού στις δημόσιες τουαλέτες, υπόστεγα ποδηλάτων, διάδρομοι και χώροι στάθμευσης.

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταματά μια ακόμη τουρμπίνα στον αγωγό Nord Stream 1 προς τη Γερμανία για λόγους συντήρησης.

Η περαιτέρω περικοπή σήμαινε ότι οι ροές φυσικού αερίου, οι οποίες λειτουργούσαν ήδη με μόλις 40% της χωρητικότητας, μειώθηκαν σε μόλις 20%, προκαλώντας προβλήματα στην Ευρώπη.

Πόλεις γύρω από τη Γερμανία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αέριο, έχουν εισαγάγει παρόμοια μέτρα, όπως το Μόναχο, η Λειψία, η Κολωνία και η Νυρεμβέργη.

Μοιράσου το άρθρο!
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards