Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ένορκοι και δικαστές αποφάσισαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βίασε τους δύο από τους τέσσερις καταγγέλλοντες.

Μετά από διάσκεψη 3 ωρών, το δικαστήριο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης την ετυμηγορία του για τον κατηγορούμενο Δημήτρης Λιγνάδης . Παρόντες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι και οι βουλευτές Κρίτων Αρσένης, Σία Αναγνωστοπούλου και Κλέων Γρηγοριάδης.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) για την πράξη του δεύτερου καταγγέλλοντα και κατά πλειοψηφία (5-2) για τον τρίτο καταγγέλλοντα.

Αντίθετα, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για τον βιασμό του πρώτου καταγγέλλοντα, ενώ ως προς τον καταγγέλλοντα ο οποίος δεν προσήλθε για να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία (4-3) υιοθέτησαν την άποψη του εισαγγελέα για το ανυποστήρικτο της κατηγορίας και απάλλαξαν τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη.

Στο χώρο του δικαστηρίου βρίσκονται οι βουλευτές Κρίτων Αρσένης, Σια Αναγνωστοπούλου, Κλέων Γεωργιάδης, κ.ά.

Loading...