Σε επιφυλακή βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επανέναρξη των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, το Πολεμικό Ναυτικό πήρε εντολή για τον απόπλου τριών μονάδων με προορισμό περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το militaire.gr, ενώ πηγές μεταφέρουν σκηνικό επιφυλακής.«Δεν εμπιστεύομαι αυτές τις πλευρές, και δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους .Στέλνουμε το Barbaros πίσω στη θάλασσα. Δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους και συνέχεια παραπονιούνται στην καγκελάριο Μέρκελ.

Ενημερώσαμε την καγκελάριο ότι επιστρέφουμε (σ.σ στις γεωτρήσεις)», ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Χθες, στον απόηχο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι προχωράει σε νέα NAVTEX με πραγματικά πυρά.

Σημειώνεται η Άγκυρα έκανε σαφές από την πρώτη στιγμή χθες ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου χαρακτηρίζοντας την ως «ανύπαρκτη».Loading...