Συνεχίζει την πορεία του ο κοροναϊός. Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν καταγραφεί 46 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 464. Με βάση αυτό το στοιχείο σημείωσε ότι δείχνει πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι 2.000 – 3.000.Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

* Νοσηλεύονται 78 ασθενείς (79 χθες).

* Οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (13 χθες).

* Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι 69 ετών (70 χθες).

* Τα κρούσματα άγνωστης μετάδοσης είναι 72 (64 χθες).

* Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί 6.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

* Οι θάνατοι έχουν φτάσει τους έξι.

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως παρακολουθούμε την επιδημία όσο πιο καλά μπορούμε. Τόνισε πως οι θάνατοι αφορούν άνδρες, με προβλήματα, όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη, αναπνευστική νόσο και καρκίνο.Υγειονομικοί
Κρίσιμο για τις αντοχές του συστήματος παραμένει το κατά πόσο θα προσβληθούν από τον ιό οι λιγότεροι δυνατοί υγειονομικοί. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε πως, από τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της χώρας, το 12% είναι υγειονομικό προσωπικό.
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν εκτεθεί στον ιό με επιβεβαιωμένα κρούσματα και να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, όπως αρχικά ήταν (7 σήμερα).

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here