Αρχική » Έρχονται Fuel Pass 3, νέα επιταγή ακρίβειας και αύξηση επιδόματος θέρμανσης

Έρχονται Fuel Pass 3, νέα επιταγή ακρίβειας και αύξηση επιδόματος θέρμανσης

από admin
Σταϊκούρας: Δεν έρχεται fuel pass 3

Νέος κύκλος fuel pass και νέα επιταγή ακρίβειας, αυξημένο επίδομα θέρμανσης, πρόσθετη ενίσχυση -αν χρειαστεί- για τα τιμολόγια του ρεύματος, καθώς και αναδρομικά συνταξιούχων είναι τα νέα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση βαδίζει ολοταχώς για έναν ακόμη συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 2 δισ. ευρώ, που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός κρίνεται αναγκαίος διότι αφενός καταγράφεται αύξηση των εσόδων -πάνω από το αναμενόμενο- από τον τομέα του τουρισμού, κι από την άλλη παρατηρείται σημαντική ανάγκη αύξησης των δαπανών, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνησης εξετάζει νέα μέτρα στήριξης και μάλιστα λέγεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Με δεδομένη την αύξηση των κρατικών εσόδων και υπό τη βασική προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες «αναταράξεις» στη διεθνή σκηνή, ο δημοσιονομικός χώρος που διαμορφώνεται, δίνει τη δυνατότητα στο οικονομικό επιτελείο για νέες παρεμβάσεις.

Αυτό το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, ανοίγει δρόμο για Fuel Pass 3, για νέα επιταγή ακρίβειας, για επιπλέον ενισχύσεις στην ενέργεια, για αυξημένο επίδομα θέρμανσης αλλά και νέα ενίσχυση για τα τιμολόγια ρεύματος εάν προκύψει η ανάγκη.

Επίσης, «ζωντανή» παραμένει η υπόσχεση του πρωθυπουργού για πολιτική λύση στο ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων. α για το επίδομα, αλλά και να είναι περισσότερα τα νοικοκυριά που θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Οι τελικές αποφάσεις, βέβαια, θα οριστικοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχει σαφή εικόνα για τον δημοσιονομικό χώρο και τους πόρους που μπορεί να αξιοποιηθούν.

Αλλωστε , εκείνη την περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη ΔΕΘ και αναμένεται να περιγράψει έως έναν μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του, που θα φτάνει ουσιαστικά έως τις κάλπες του 2023.

dikaiologitika.gr

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards