Έρχεται ακραία μεταβολή του καιρού, σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και που όπως όλα δείχνουν θα τελειώσει τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετεωρολογίας (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts) σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής επικράτειας θα επικρατήσουν πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές καταιγίδες, βροχές και μπόρες.Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 6 το πρωί, η κακοκαιρία θα βρίσκεται ήδη στη δυτική Ελλάδα, έχοντας κατηφορίσει από την κεντρική Ευρώπη και την ιταλική χερσόνησο. Από την Ήπειρο μέχρι και τα νησιά του Ιονίου, τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα, όπως μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη εικόνα, στην οποία διακρίνεται η κόκκινη ζώνη των ισχυρών καταιγίδων, οι οποίες θα δίνουν 31 τόνους νερό ανά στρέμμα!

Καιρός:Έρχεται ακραία μεταβολή, Καιρός:Έρχεται ακραία μεταβολή -Καταιγίδες οι οποίες θα δίνουν 31 τόνους νερό ανά στρέμμα

Όσο περνούν οι ώρες, το κύμα θα μετακινείται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα πλήξει πάρα πολύ την Πελοπόννησο, όπου από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι και νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν επίσης ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, στα δυτικά και στα κεντρικά τμήματά της.Πιο αργά το απόγευμα, αλλά και τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες, το κύμα με τις ισχυρές καταιγίδες θα έχει μεταφερθεί στη Μαγνησία, στην Εύβοια και στις Σποράδες.

Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου, θα συνεχίζει να πλήττει τις Σποράδες, αλλά πλέον και τις Κυκλάδες και τα ανατολικότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Σημειώνεται ότι, γύρω από την κόκκινη ζώνη της καταιγίδας, θα υπάρχουν βροχές και μπόρες.Loading...