Αρχική » Ετσι ξεκίνησε ο φονικός κοροναϊός των 26 νεκρών

Ετσι ξεκίνησε ο φονικός κοροναϊός των 26 νεκρών

από admin
κοροναϊός προήλθε από την κατανάλωση φιδιών που είχαν φάει μολυσμένες νυχτερίδες. Ο ιός που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26

Πρόκειται για έναν τύπο κοροναϊού με συμπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012).

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας
Κινέζοι επιστήμονες φτάνουν στο συμπέρασμα ότι ο κοροναϊός προήλθε από την κατανάλωση φιδιών που είχαν φάει μολυσμένες νυχτερίδες. Ο ιός που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους έκανε την εμφάνισή στην επαρχία Γουχάν και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα παγκοσμίως.

Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κοροναϊού.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, πολύ συνηθισμένο έδεσμα στην κινέζικη κουζίνα ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.Πολλά από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα που είχαν επισκεφθεί μια αγορά τροφίμων στη Γουχάν. Η αγορά, η οποία πουλά ζωντανά εκτρεφόμενα και άγρια ​​ζώα, από εκείνη την ημέρα έχει κλείσει και έχει απολυμανθεί.

Πρόσφατη γενετική ανάλυση δείχνει ότι ο ιός μοιάζει με ιούς που μολύνουν νυχτερίδες και φίδια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο νεός κοροναϊός είναι ένας συνδυασμένος, μεταλλαγμένος ιός νυχτερίδας και φιδιού.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο κοροναϊός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πουλήθηκαν στην αγορά και καταναλώθηκαν από τους ανθρώπους. Χρησιμοποιώντας δείγματα του ιού που απομονώθηκαν από ασθενείς, επιστήμονες στην Κίνα έχουν καθορίσει τον γενετικό κώδικα του 2019-nCoV και έχουν χρησιμοποιήσει μικροσκόπια για να το φωτογραφίσουν, ώστε να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στον τρόπο αντιμετώπισής του, πριν γίνει πανδημία.

Πόλη- «ζόμπι» η Γουχάν λόγω κοροναϊού

Η πόλη-επίκεντρο του νέου κοροναϊού θυμίζει πόλη-ζόμπι καθώς εικόνες στα social media δείχνουν ανθρώπους που φέρονται να έχουν μολυνθεί καταρρέουν στους δρόμους της Γουχάν.

Η Γουχάν είναι η πρώτη πόλη που τέθηκε σε καραντίνα καθώς από εκεί ξεκίνησε ο νέος ιός που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν υπάρχει θεραπεία και δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο ρυθμός εξάπλωσης.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Instagram, ένας άνδρας με κοστούμι έχει καταρρεύσει στο δρόμο, ανάμεσα σε περαστικούς και γιατροί με στολές και μάσκες τρέχουν προς το μέρος του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η «Mirror», τα θύματα χάνουν ξαφνικά τις αισθήσεις τους και καταρρέουν.

Από τον κοροναϊό, που εικάζεται ότι ίσως εξαπλώθηκε από σούπα νυχτερίδας, έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής 25 άνθρωποι.

Στη Γουχάν έχουν ανασταλεί όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των φέρι και οι εξερχόμενες πτήσεις.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards