Αρχική » Ευρώπη: Ξεκίνησε ο ενεργειακός εφιάλτης…Gazprom- Τέλος το φυσικό αέριο

Ευρώπη: Ξεκίνησε ο ενεργειακός εφιάλτης…Gazprom- Τέλος το φυσικό αέριο

από admin
Ευρώπη: Ξεκίνησε ο ενεργειακός εφιάλτης…Gazprom- Τέλος το φυσικό αέριο

Η ρωσική εταιρεία Gazprom επικαλούμενη λόγους ανωτέρας βίας σταματά την προμήθεια φυσικού αερίου προς τουλάχιστον έναν μεγάλο πελάτη στην Ευρώπη, σύμφωνα με επίσημη επιστολή που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο Reuters.

Τι αναφέρει η επιστολή
Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Gazprom, η οποία έχει το μονοπώλιο στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω αγωγών, δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προμήθειας λόγω «έκτακτων» περιστάσεων τις οποίες δεν μπορεί θα θέσει υπό έλεγχό της.

Αναφέρει επίσης ότι το μέτρο της ανωτέρας βίας είναι μια ειδική ρήτρα στα συμβόλαιά για τις παραδόσεις που ξεκινούν από τις 14 Ιουνίου.

Μια πηγή ανέφερε, ότι η επιστολή αφορούσε προμήθειες μέσω του αγωγού Nord Stream 1, μια σημαντική οδό ανεφοδιασμού προς τη Γερμανία και πέρα ​​από αυτήν.

Η Gazprom μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Όπως αναφέρει το Reuters η εξέλιξη αυτή πιθανότατα να κλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενέργεια που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα, σκοπεύει να σταματήσει τη χρήση ρωσικών ορυκτών καυσίμων έως το 2027, αλλά θέλει να συνεχίσει ο εφοδιασμός προς το παρόν καθώς απομακρύνεται από τις ρωσικές προμήθειες.

reuters

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards