Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές στον Έβρο, το πρωί της Τετάρτης (04/03).

Ομάδα προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο φυλάκιο των Καστανέων εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν.

Πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια προηγήθηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι.Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού αμέσως εξαπλώθηκαν στον χώρο, ελέγχοντας κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία 24ώρα η κατάσταση στο φυλάκιο των Καστανέων είχε, κατά κοινή ομολογία, ηρεμήσει με τους συγκεντρωμένους από την άλλη πλευρά να μετακινούνται νοτιότερα, με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για 6η μέρα, καθώς χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία παρακινούνται να κινηθούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ώστε να περάσουν στην Ελλάδα.Τα μέτρα φύλαξης σε ξηρά και θάλασσα έχουν ενισχυθεί, ωστόσο οι επιτελείς της Αστυνομίας και του Στρατού βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού, καθώς οι ροές των μεταναστών αυξάνονται.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here