Στην Πάτρα διαγνώστηκε το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πρόκειται για Ελληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.Παρουσιάζοντας χθες την πολιτική που εφαρμόστηκε στο θέμα των σχολείων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα κορωνοϊού Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως τα 14 + 14 σχολεία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Τα πρώτα 14 ανήκουν στην κατηγορία με μικρή πιθανότητα μετάδοσης του ιού (υπήρχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα), τα οποία έκλεισαν για καθαρά προληπτικούς λόγους.Τα άλλα 14, ωστόσο, ανήκουν σε άλλη κατηγορία, καθώς είχαν οργανωμένες μαθητικές εκδρομές, που είχαν επιστρέψει από τις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αυτό συνέβη καθ’ υπερβολήν. Είναι μέτρο που συνήθως εφαρμόζεται στο «σενάριο 2», δηλαδή σε αντιμετώπιση πανδημίας ή επιδημίας, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Τα παιδιά δεν νοσούν τόσο σοβαρά αλλά κανείς δεν ξέρει αν και πόσο διασπείρουν τον κορωνοϊό. Στην παρούσα φάση, γίνονται μελέτες για το αν και πόσο διασπείρουν. Υπάρχει ισχυρή υποψία ότι μπορεί να τον διασπείρουν, όπως γίνεται και με τη γρίπη, αλλά νοσούν ελαφρά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο αριθμός των 14 σχολείων είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις 13.000 σχολεία της χώρας.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here