Αρχική » Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές – Χημικά και δακρυγόνα στα σύνορα (Vids)

Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές – Χημικά και δακρυγόνα στα σύνορα (Vids)

από admin
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στον Έβρο, με δακρυγόνα και χημικά που έπεσαν από την τουρκική πλευρά.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στον Έβρο, με δακρυγόνα και χημικά που έπεσαν από την τουρκική πλευρά.

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα επικρατεί ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν κατά διαστήματα και κατά μήκος των συνόρων να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι εντάσεις στις Καστανιές ήταν συχνές. Πετροπόλεμος, καπνογόνα, ακόμη και χημικά από drones από την τουρκική πλευρά συνέθεσαν και συνεχίζουν να συνθέτουν την «εκρηκτική» εικόνα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο, πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και δακρυγόνων από την άλλη πλευρά, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Σποραδικές απόπειρες
Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, κατά μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν, σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου και συνελήφθησαν 68 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Πρόβλεψη – ΣΟΚ για την Ελλάδα
Την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα προβλέπει η έκθεση της υπηρεσίας προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων Frontex, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η κατάσταση στα τουρκοελληνικά σύνορα είναι εξαιρετικά δύσκολη τα τελευταία 24ωρα καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες «πολιορκούν» τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προσπαθώντας να περάσουν από την τουρκική πλευρά και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος.Σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας προστασίας των συνόρων Frontex, η οποία είναι διαθέσιμη στην εφημερίδα Die Welt, η πίεση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με αυτήν, η Frontex αναμένει «μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα» μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία, τις οποίες ήδη οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να αναχαιτίσουν με κάθε τρόπο.

Η υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, Frontex, αναμένει ότι η κρίση στα σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες. «Αναμένονται μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα», αναφέρεται στην εσωτερική και εμπιστευτική «Έκθεση για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Η έκθεση, που απευθύνεται στους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζει: «Θα είναι δύσκολο να σταματήσουμε τη μαζική ροή των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει. Επομένως τις επόμενες ημέρες η πίεση αναμένεται να αυξηθεί, ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές ενεργήσουν για την αποφυγή των συνοριακών διελεύσεων».

Δείτε live εικόνα

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  στα Ελληνοτουρκικά σύνοραLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards